Konu: Sarma tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ağustos 2021, 19:12   #1
EzeL
Kayıtlı Üye
EzeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sarma tarifi

Afiyet olsun

Yaprak Sarma Dolma Tarifi'nin Malzemeleri
1 orta boy soğan
5 diş sarımsak
1 orta boy domates
20 dal maydanoz
1. 5 su bardağı pirinç
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşağı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1. 5 yemek kaşığı domates salçası
100 gr yağsız kıyma veya 2 adet et bulyon
1 çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Yeterince su
Limon dilimleri veya 1 şeker kaşığı limon tuzu
Üzüm yaprağı ve içi temizlenmiş kabak ,patlıcan, biber
Yaprak Sarma Dolma Tarifi'nin Yapılışı
Öncellikle merhaba Herkes tarafından beğenilmiş bi tarif&[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]pirinçleri yıkıyoruz, bir kenara ayırıyoruz.Soğan ,sarımsak domates soyulur, ister küçük küçük doğranır veya robottan çekilir. Yıkanmış pirinçin üzerine eklenir .Maydanoz da minik minik doğranır eklenir .Daha sonra kıyma veya bulyon ve baharatlar domates ve biber salçası ,sıvı yağ ,nar ekşisi ,tuz eklenir. İyice pirinç karıştırılır. Yapraklar tepsiye dizilir ,sarılır tencereye dizilir. Üzeri geçinceye kadar su eklenir kısık ateşle pişirilir pişmeye yakın ,limon dilimleri veya 1 çay kaşığı suda eritilmiş limon tuzu yaprakların üzerine dökülür. Afiyet olsun.