Konu
:
Tiftik Burger
Tekil Mesaj gösterimi
01 Ağustos 2021, 18:30
#
1
CURRY SAUCE
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
Tiftik Burger
Tiftik Burger Tarifi İçin malzemeler
İsli mayo için:
55 gr mayonez
4 gr is tozu
3 gr tuz
2 gr karabiber
Tiftik eti için:
500 gr dana tranç
Brioche için:
50 gr un
10 gr şeker
2 gr maldon tuz
25 gr süt
1 adet yumurta
37 gr tereyağı
Dana velute için:
50 gr tereyağı
250 gr kemik suyu
50 gr un
Tiftik Burger Nasıl Yapılır?
Tiftik eti için; Dana trançi, 120 derecelik fırında 6 saat pişirdikten sonra tiftik hale getirin.
Brioche ekmeği için; Mayayı süt ile açın. Daha sonra kuru malzemeleri ekleyin.
Hamura homojen kıvam alana kadar azar azar tereyağı ekleyin. Daha sonra kalıba alın. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
Fırın zeminine borcam içinde su bırakın.
Dana velute için; Bir tencereye 2 litre su ve 1 kilo dana kemiklerini koyun. Bu şekilde ortalama 9-10 saat kaynatın.
Su 5'te 1 derece çektiğinde suyu süzün ve soğutun.
Bir tencereye tereyağı ve unu koyarak kavurun. Koyu kahverengi olduğunda süzerel soğuttuğunuz kemik suyunu ekleyin. Karışım homojen kıvam aldığında ocaktan alın.
Servis için; 4 parmak kalınlığındaki bir dilim brioche ekmeğini ortadan ikiye kesin.
Alt ve üst kapaklarına isli mayo sürün. Tabanı komple kaplayacak şekilde alman turşusu dizin.
Dana velute ile karıştırılan tiftik etlerini üstüne kaplayın.
Etlerin üzerine 2 adet közlenmiş kapya biberi 3-4 parçaya bölerek yerleştirin.
Üzerini tekrar alman turşusu ile kaplayın ve üst kapağını kapatın. afiyet olsun.
lezzet
Alıntı Yap
CURRY SAUCE
Açık Profil bilgileri
CURRY SAUCE nickli üyeye özel mesaj gönderin
CURRY SAUCE - Daha fazla Mesajını bul