Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Aralık 2023, 17:45   #1
Jayus
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kuş Üzümlü Ve Tarçınlı Yer Elması

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler;

1 kg yer elması
1 limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
10 adet arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 adet orta boy havuç (Dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı domates rendesi
1 adet tarçın çubuğu
2-3 yemek kaşığı kuş üzümü
Tuz
4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)

Nasıl Yapılır;

Kabuğunu soyduğunuz yerelmalarını ceviz büyüklüğünde kesip yarım limonun suyu ilave edilmiş suda bekletin.
Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. Arpacık soğanları ve havuçları ekleyin. 2-3 dakika soteleyin. Sarımsakları, salçaları ve domates rendesini ilave edin. Arada bir karıştırarak orta ateşte, güzel bir sos elde edene kadar pişirin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra tarçın çubuğunu, tuzu, kuş üzümlerini, unu ve yer elmalarını ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırdıktan sonra yer elmalarını örtecek kadar sıcak su ekleyin.
Önce yüksek ateşte 2 dakika kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika pişirip ocaktan alın. Kalan zeytinyağını ve limon suyunu üzerine gezdirin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Servis etmeden önce kıyılmış dereotu serpin ve ılık servis yapın.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."