Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Aralık 2023, 17:40   #1
Jayus
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hindistan Cevizi Sütlü Nohutlu Bal Kabağı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler;

3 domates
2 dal pırasa
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim bal kabağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kırmızı chili biberi
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı köri

Üzeri için;

4 dal taze soğan
3-5 dal taze nane

Nasıl Yapılır;

Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp doğrayın. Pırasaları yarım cm kalınlığında kesin. Doğradığınız pırasalar ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında birkaç dakika soteleyin. Doğradığınız domatesleri ekleyip sotelemeye devam edin.
Küp doğradığınız bal kabağı, haşlanmış nohut, ince kıydığınız kırmızı chili biberi ve sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca taze zencefil ve Hindistan cevizi sütünü ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
Yemeği servis tabaklarına paylaştırın ve üzerini ince kıydığınız yeşilliklerle süsleyerek sıcak servis yapın.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."