Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Temmuz 2021, 02:03   #1
Ecem12
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart SuLu Börek Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

Hamuru İçin Malzemeler

3 su bardağı un
Tuz
Ilık su
İç Harcı İçin Malzemeler

6 tane haşlanmış patates
1 tane kuru soğan
3 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
Üzeri İçin Malzemeler

200 gram tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı

İlk olarak geniş bir kap içerisine aldığınız una yavaş yavaş ılık su ekleyerek sert bir hamur elde edin. Yoğurmaya başladıktan sonra bir tutam da tuz ilave edin. Ardından nemli temiz bir bezle üzerini örtün ve dinlendirin.

Bu esnada iç harcı için olan soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Ardından tereyağı eklediğiniz tavada kavurun. Daha sonra sırasıyla salça, rendelenmiş patates ve baharatları ilave edin. Biraz kavurduktan sonra soğumaya bırakın.

Hazır olan hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her iki parçayı da 1 santim kalınlığında açın. Çay bardağı ağzı yardımıyla yuvarlak hamur parçaları çıkartın. Her bir parçaya 1 tatlı kaşığı iç harç koyduktan sonra kapatın. Açılmaması için de uçlarını iyice bastırarak kapatın. Hepsi bittikten sonra geniş bir tencereye tuzlu su hazırlayın ve kaynatın. Kaynayan suya börekleri atın ve yüzeye çıkana dek haşlayın. Hazır olan börekleri servis tabağına alın.

Sos tenceresinde tereyağını erittikten sonra diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırarak kavurun. Ardından servis tabağına aldığınız böreklerin üzerine gezdirin.

________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.