Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Temmuz 2021, 15:33   #1
VelevKi
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Karamelize Soğanlı Tavuk

Karamelize Soğanlı Tavuk

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 büyük soğan, ince ince dilimlenmiş
2 çay kaşığı taze doğranmış kekik
Tuz ve karabiber
2 diş sarımsak, kıyılmış
2-3 dilim tavuk göğüs, parçalar halinde doğranmış
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı tavuk suyu
1/2 su bardağı gravyer ya da parmesan peyniri, rendelenmiş
Süslemek için taze kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Orta ateşte büyük bir tavada, 2 yemek kaşığı yağı ısıtın. Soğanları ekleyip tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın. Isıyı orta-düşük seviyeye düşürün ve ara sıra karıştırarak soğanlar karamelize olana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Sarımsakta karıştırın ve kokusu çıkana kadar pişirin. Isıyı kapatın ve soğan karışımını çıkarın. Tavayı silerek temizleyin. Büyük bir kapta, tavuğu tuz ve karabiber ile baharatlayın, ardından un ilave edin. Orta-yüksek ateşte aynı tavada kalan yağı ısıtın. Tavuğu ekleyin ve her tarafta altın rengi olana kadar pişirin, yaklaşık 8 dakika kadar. Tavuk suyunu ekleyin ve karamelize soğanları tavaya geri koyun. Karışımı kaynatın, ardından ısıyı azaltın ve tavuk pişene ve yemeğin suyu hafifçe azalana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Rendelediğiniz peyniri ekleyin ve tavayı bir kapakla kapatın. Peynir eriyene kadar pişirin, yaklaşık 2 dakika. Servis yapmadan önce ocaktan alın ve maydanozla süsleyin.

Afiyet olsun.


Alıntıdır.
________________

B