Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mayıs 2023, 19:53   #1
Alisa
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Akciğerli Yaprak Sarma Tarifi

Akciğerli Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler


  • 600 gr. asma yaprağı
  • 125 gr. dana kıyma
  • 125 gr. akciğer kıyma
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yenibahar


Akciğerli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?


  • Tavanın içerisine zeytinyağı ekleyin. Üzerine dana kıyma ve rendelenmiş soğanları ekleyerek kavurun.
  • Soğanlar pembeleşmeye başladığında, pirinçleri de ilave edin. Bir süre daha kavurduktan sonra, karışımın içerisine yarım bardak su ekleyin.
  • Karışıma baharatları da ekledikten sonra farklı bir tava alın ve içerisine akciğer kıymayı ekleyerek yağda kavurun.
  • Kıymalı pirinci de akciğerli karışıma ilave edin ve son kez karıştırın. Tarifte kullanacağınız asma yaprakları ılık suda bekletin.
  • Ardından yaprakların suyunu süzün ve içini bir tatlı kaşığı iç harç ile doldurun.
  • Kenarlardan başlayarak ince bir şekilde sarın. Sarmaları düdüklü tencereye dindikten sonra üzerine limon dilimleri ekleyin.
  • Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.


lezzet


________________

Sanalı bıraktım..