Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Nisan 2023, 05:25   #1
eLsaa
Kayıtlı Üye
eLsaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart şekersiz güllaç

5 yaprak güllaç yaprağı
12 adet hurma
1 litre süt
8 tam ceviz


Hazırlanışı: Hurmaları sıcak suda biraz yumuşatın yumuşayınca 1 bardak sütle blender ile pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın. Kalan sütü de ekleyip ısıtın. Güllaç yapraklarını tek kat dizip üzerine 1-2 kepçe kadar süt döküp sonra tekrar bir kat daha güllaç yaprağı dizin. 3 kat olunca dövülmüş ceviz içlerini bu kata serpiştirin ve daha sonra kalan güllaç yapraklarını da tekrar kat kat dizin. Kalan sütü üzerine dökün, buzdolabında 1-2 saat bekletin.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]