Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Mart 2023, 15:19   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İftarda Makarna Tüketerek Tok Kalın!

İftarda makarna tüketerek tok kalın!



Tokluk hissi ve enerji veren karbonhidrat deposu makarna ramazanda oruç tutanlar için önerilen bir besin kaynağı.

Diyetisyenler, uzun süre tokluk hissi veren karbonhidrat deposu makarna ile ramazanda uzun saatler çok fazla acıkmadan geçirilebileceğini belirtilirken, sağlıklı bir şekilde beslenmenin de sağlanacağı açıkladılar.

Oruç tutanlar için makarnanın ana yemek olarak diğer besin gruplarıyla birlikte tüketildiğinde çok faydalı olduğunu vurgulayan uzmanlar, ramazan sofralarından makarnanın eksik edilmemesini önerdiler. Türk mutfağının en eski yemekleri arasında yer alan karbonhidrat zengini makarnanın dengeli ve sağlıklı beslenmede büyük önem taşıdığını belirten uzmanlar, bu durumun tüm dünya diyetisyenlerince kabul edildiğini belirttiler.

Makarna hafif diri tüketilmeli

Makarnanın kompleks bir karbonhidrat olduğunu vurgulayan uzmanlar, oruç tutanlara makarnayı ana yemek olarak değerlendirmeyi önerdi.

Un, pirinç gibi beyazlaştırılmış diğer tahıllara göre lif içeriği daha yüksek, demir başta olmak üzere mineral ve B grubu vitaminleri bakımından daha zengin olan makarnayı tercih etmenin çok sağlıklı olduğunu kaydeden uzmanlar, aynı zamanda makarnanın aynı gruptaki tahıllara göre glisemik indeksi daha düşük; bir başka deyişle kan şekerini yavaş yükselttiğini açıkladılar. Makarnanın, bu özelliğinden dolayı şeker hastaları için de tercih edilebilir bir ana yemek olduğuna dikkat çeken uzmanlar, makarnanın düşük glisemik indeksini korumak için de çok fazla haşlanmamasını, hafif diri kalmasını önerdiler.