Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mart 2023, 18:20   #1
Alisa
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Evde Dondurma Nasıl Yapılır?

Sağlıklı yaşama olan ilgi ile birlikte, katkısız, koruyucusuz ve doğal gıdalara olan talep de artıyor. Sağlıklı yaşam ile tatlı ve atıştırmalıklar arasında bir ters orantı var ancak bu ters orantı ev yapımı katkısız koruyucuz ve sağlıklı dondurma ile değiştirilebilir.

Yaz sıcaklarının vazgeçilmezlerinden biri olan dondurma, içerdiği protein, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, A vitamini ve B vitamini sayesinde son derece sağlıklı bir tatlı. Tarifteki bazı malzemeleri de değiştirerek hem daha sağlıklı hem de daha az kalorili bir dondurma yapmak mümkün.



Ev Yapımı Katkısız Sağlıklı Dondurma Tarifi

Meyveli Şekersiz Dondurma (6 Kişilik)

3 su bardağı temizlenmiş çilek

3 adet yerli muz

Yarım su bardağı yabanmersini

3 yemek kaşığı probiyotik yoğurt

2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı: Bütün meyveler buzlukta dondurulur. Sonrasında bütün malzemeler mutfak robotundan geçirilir.

Dikkat edilmesi gereken noktalar:

Tarifte esas kıvam meyve muzdur. Muzun iyi olmasına dikkat edilmelidir.

Çilek yoksa başka meyveler de kullanılabilir.

Bal yerine pekmez de kullanılabilir ancak dondurmanın rengini daha koyu hale getirecektir.

İsteğe göre dondurmanın içine ya da üzerine fındık, ceviz, badem veya antep fıstığı eklenebilir.




TappTaze..
________________

Sanalı bıraktım..