Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ocak 2023, 17:15   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Portakal Soslu Fırın Bakla

Portakal Soslu Fırın Bakla



Malzemeler;

250 gr bakla
1 adet portakal kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz (Yarısı sos)
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
6 yemek kaşığı zeytinyağı (Yarısı sos)


Yapılışı: Baklaların içine zeytinyağı, tuz ve rende sarımsak koyulup karıştırılır. Yağlı kağıtın üzerine dizilir ve 20 dakika 200 derece fırınlanır. Baklalar fırındayken ayrı bir tencereye yoğurt, tuz, kimyon, zeytinyağı eklenir ve iyice karıştırılır. Portakal kabuğu rendenin ince kısmıyla rendelenir ve yoğurtlu karışıma ilave edilir. Yoğurtlu sos tabağın alt kısmına yayılır ve fırından çıkarılan baklalar üzerine dizilir. Afiyet olsun.