Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ocak 2023, 14:11   #1
MatmazeL
MatmazeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 17.01.2023 Günün Yemeği



Malatya Usulü Analı Kızlı Köfte Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;
2 kase ince bulgur
2 yemek kaşığı irmik
250 gram yağsız iki kez çekilmiş kıyma
Tuz
1 adet yumurta
Aldığı kadar su

İç harcı için;
3 adet orta boy kuru soğan
250 gram yarım yağlı kıyma
3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Tuz, pul biber, karabiber

Sosu için;
1 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu salça
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, pul biber, karabiber

Malatya Usulü Analı Kızlı Köfte Tarifi'nin Yapılışı
Malatya yöresine özel, zahmetli ama bir o kadar lezzetli bir tarif ve kesinlikle çorba değil.

Bir gün önceden iç harcımızı hazırlamakta fayda var, bunun için yemeklik doğradığımız soğanlarımızı yağla beraber kavurup kıymamızı ekliyoruz.
Kıyma suyunu çekince baharatlarını da ekleyip soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz.
Bulgurumuzu güzelce yıkayıp yoğurma kabına alıyoruz.
Kıymamızı, tuzunu irmiğini ekleyip arada su ekleyerek içli köfte açabileceğimiz kıvama gelene kadar yaklaşık 20 dakika yoğuruyoruz.
Hamurumuzun bir kısmı ile hazırladığımız iç harcı kullanarak küçük içli köfteler yapıyoruz (bunlar köftemizin anaları) kalan hamurumuzla küçük yuvarlak köfteler yapıyoruz (bunlar köftemizin kızları)
Daha sonra geniş bir çorba tenceresine biraz sıvı yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
Salçamızı ve baharatlarımızı da ekleyip üstünü geçecek kadar sıcak su ve nohutlarımızı ekliyoruz.
Su kaynayınca köftelerimizi özenle suyun içine atıyoruz.
Bir iki taşım kaynayınca köftemiz servise hazırdır. Afiyet olsun.
Alıntıdır..
________________