Alıntı:
ESinti Nickli Üyeden Alıntı
Adana Usulü Sıkma
Malzemeleri
Hamuru için
1 kilo un
1 çay kaşığı yaş maya
Tuz, su
İç harcı için
1 kase lor peyniri (beyaz peynir ya da çökelek de olabilir)
2 adet domates
Maydanoz
Birkaç dal yeşil soğan
Pul biber
1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Adana Usulü Sıkma Tarifi'nin Yapılışı
Hamuru yoğuruyoruz.
Dinlenmeye bırakıyoruz.
İç malzemeleri doğruyoruz.
Hamur dinlenince bezelere ayırıp, tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Teflon tavada, arkalı önlü kurutmadan pişiriyoruz.
Sıcak sıcak tavadan alıp, tereyağını her yerine sürüp iç malzemeyi koyup sıkıca sarıyoruz.
Her birine aynı işlemi yapıp, temiz bir bezin içine koyuyoruz.
Servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
~alıntıdır~
|
Bide Adana Üff @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm
Emeğine sağlık canım benim