Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ocak 2023, 16:45   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sigaranın Ağız ve Diş Sağlığına Etkisi

Sigaranın Ağız ve Diş Sağlığına Etkisi


Sigaranın ağız ve diş sağlığına etkisi oldukça fazladır. Sigara içen insanların ağızları bakteri üretimine daha yatkındır ve bu da diş eti hastalıklarına sebep olur. Diş etleri sigara içimden dolayı oksijen eksiliği duyar ve bu da kan dolaşımını etkiler. Bu sebeple enfekte olmuş diş etleri iyileşemez. Diş eti hastalıkları diş kaybının en önemli nedenlerinden biridir

Sigara içmek ayrıca diş köprülerini, implantları ve diş protezlerini de lekeler. Diş eti hastalığı ihtimali artar ve tedaviler daha az etkili olur. Tütün, diş etlerini tahriş eder ve diş etlerinin çekilmesine neden olur.

Sigaranın ağız ve diş sağlığına etkisi olarak sayılacak ağız bölgesinde gelişen yara ve cerrahi işlemlerin iyileşme sürecini negatif yönde etkilemesi de durumu da söz konusudur. Bu nedenle diş hekimleri her türlü cerrahi işlem sonrası hastalarına, yara iyileşmesi tamamlanıncaya kadar sigara içmemesini tavsiye eder.


Sigara içmek, halitozis denilen kötü ağız kokusuna sebep olur. Sigara içen kişilerin ağız içi kimyası bozulur, diş bakteri plağı gelişimi artar ve zamanla diş eti problemleri, tat duyusunda azalma ve sonuçta bağışıklığın düşmesi ile ağızda iltihap odakları oluşur. Nikotin bütün tütün ürünleri içinde en yaygın bilinenidir. Etkilerinden birinin de tükürük miktarını azaltması olduğu bilinmektedir. Tükürük miktarının azalması ağız kuruluğu, bakteri plak oluşumu ve buna bağlı ağız kokusunu tetikler.


Günlük diş bakımının yapılması, diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve düzenli diş hekimine kontrole gidilmesi, ağızda ve dişte oluşabilecek problemlerin erken tedavileri açısından faydalı olacaktır.

Ciddi diş eti hastalığı, aşağıdakileri yapmayı gerektirebilir:



Diş eti çizgisinin derin temizlenmesi
Reçeteli ağız çalkalama suyu
Diş eti altında oluşan diş taşlarının temizlenmesi
Hasar gören diş etlerinin yada çene kemiklerinin periodontistler tarafından tedavisi.
Son olarak belirtilmesi gereken nokta, sigara içenlerin yanında, sigara içmeyen ancak sigara dumanını soluyan pasif içicilerde sigaranın yol açtığı tüm zararlara maruz kalmaktadırlar. Sağlıklı bir vücut, ferah bir nefes, sağlıklı ve beyaz dişler, sağlıklı diş etleri ve daha kaliteli bir yaşamı en çok siz ve sevdikleriniz hak eder.

Sağlığınıza ve gülüşünüze önem veren ilgili diş hekimliği dallarında uzman hekimlerimiz, standart klinik yapısından uzak Dentcraft’ta, teknolojik altyapı ile rahat ve konforlu bir şekilde tedavi hizmeti sağlamaktadır..