Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2022, 20:30   #1
Vav
Kayıtlı Üye
Vav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Balkabaklı Makarna



Malzemeler
1 kg balkabağı
1 paket kelebek makarna
1 paket labne (200 gr)
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
3-4 kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
Karabiber
Tuz


Nasıl Yapılır
*Balkabağı küp küp doğranır. Fırın tepsisine alınır, üzerine zeytinyağı gezdirilir. Tuz ve karabiber eklenerek 200 derecede yaklaşık 20 dakika yumuşayana kadar pişirilir.
*Pişen balkabakları hafif püre haline getirilir.
*Makarna için tuzlu su kaynatılır ve makarnalar haşlanır.
*Sos için, tavaya zeytinyağı eklenir. İnce doğranmış soğan eklenerek kavrulmaya başlanır.
*Kavrulan soğana, sarımsak ve baharatlar ilave edilir.
*Balkabağı püresi eklenir, bütün malzeme ile karıştırılır.
*Makarnanın haşlama suyundan alarak sosa eklenir. Karıştırılır.
*Makarna süzülür ve hızlıca geri tencereye alınır. Labne sıcakken ilave edilerek karıştırılır.
*Kaynayan sos makarnaya aktarılır ve karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun.

^aLıntı^