Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Kasım 2022, 14:00   #1
KriminaL
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Facebook, dört bilgi alanını profillerden kaldıracak

Facebook, dört bilgi alanını profillerden kaldıracak
Facebook, 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren dört bilgi alanını profillerden kaldırıyor. İşte detaylar..





Meta çatısı altında faaliyet gösteren Facebook, milyarlarca kullanıcısı ile halen dünyanın en popüler platformlarından biridir. Sosyal ağa sürekli olarak birçok yenilik eklenmektedir. Facebook, profillerin din, siyasi görüş, cinsel yönelim ve adres gibi bilgileri içeren bölümlerini kaldıracak. Bu değişiklik 1 Aralık'tan itibaren geçerli olacak.

Değişiklikler 1 Aralık'tan itibaren geçerli olacak
Edinilen bilgilere göre ABD merkezli platform, kullanıcıların profillerindeki 'Dini Görüşler' bölümünün yanı sıra cinsel yönelimi belirtmek için kullanılan 'İlgi Alanları' bölümünü kaldırma kararı aldı. Bir şirket sözcüsü de bu gelişmeyi doğruladı. Bu iki bölüm dışında artık Facebook profillerinde 'Siyasi Görüş' ve 'Adres' bölümlerine yer verilmeyeceği, diğer kişisel bilgilerin ise kalacağı belirtildi.



Facebook'tan kaldırılan bu bilgilerin kullanılabilirlik üzerinde fazla bir etkisi olmayacaktır. Yalnızca kullanıcı profillerine bakarken aşağı kaydırma ihtiyacını azaltacaktır. Ancak bu karar mahremiyete ilişkin algı değişikliğinin bir göstergesi olarak görülebilir. Bu bilgi, sosyal ağın ilk günlerinden beri Facebook'ta mevcuttur.

O zamanlar bu tür kişisel bilgilerin paylaşılmasının bir sorun olduğu düşünülmüyordu. Ancak aradan geçen süreçte hem kullanıcıların gizlilik hassasiyeti arttı hem de Meta gibi şirketler bu konuya daha fazla önem vermeye başladı.



Bu alanların neden ortadan kalktığıyla ilgili olarak, bir Meta sözcüsü bunun tamamen kullanım kolaylığıyla ilgili olduğunu söyledi: "Facebook'ta gezinmeyi ve kullanmayı kolaylaştırma çabalarımızın bir parçası olarak, bir avuç profil alanını kaldırıyoruz: İlgilenenler, Dini Görüşler, Siyasi Görüş ve Adres... Bu alanları dolduran kişilere, bu alanların kaldırılacağını bildiren bildirimler gönderiyoruz. Bu değişiklik, hiç kimsenin kendileriyle ilgili bu bilgileri Facebook'ta başka bir yerde paylaşma yeteneğini etkilemez.”




Keyifli Forumlar Dilerim.






[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]