Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ekim 2022, 14:21   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

•Malzemeler
•5 adet patlıcan
•1 adet kuru soğan
•3 adet yeşil biber
•2 adet kırmızı biber
•2 adet domates rendesi (ben 4-5 yemek kaşığı domates sosu kullandım)
•Yarım çay bardağı zeytinyağı
•1 tatlı kaşığı tuz
•Patlıcanları bekletmek için;

•1 tatlı kaşığı tuz
•Su


•İlk olarak patlıcanlar alacalı soyularak uzunlamasına 4’e bölelim, sonrasında küp küp dilimleyelim. Patlıcanlar tuzlu suda yaklaşık 20 dakika kadar beklemeye bırakalım.
•Bu arada soğanları yemeklik doğrayalım. Yeşil biberi de çok kalın olmayacak şekilde doğrayalım.
•Kırmızı biberin içlerini boşaltarak onları da aynı şekilde doğrayalım.
•Sebzeleri doğrama işlemi bittikten sonra tencereye zeytinyağını alarak soğanları ekleyelim, kavuralım.
•Soğanlar hafif pembeleştikten sonra biberleri de ekleyelim. Diriliği gidene kadar orta ateşte kavurmaya devam edelim.
•2-3 dakika kavrulduktan sonra domates sosunu da ekleyerek karıştıralım.
•Tuzu da ilave ederek yemeğimizi tekrar karıştıralım.
•Tuzlu suyun içinden almış olduğumuz patlıcanları da ekleyerek dikkatli bir şekilde karıştıralım.
•Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak yemeğin kendi suyu ile pişmesi sağlayalım. Bu aşamada ocağın yüksek ateşte olmamasına dikkat edelim.
•Patlıcanlar yumuşayıp piştikten sonra ocak kapatalım ve servis edelim. Afiyet olsun.