Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ekim 2022, 14:13   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

▪Malzemeler
▪2 adet kuru soğan
▪1 su bardağı pirinç
▪1 tatlı kaşığı tarçın
▪1 tatlı kaşığı karabiber
▪1 tatlı kaşığı toz şeker
▪tuz
▪yarım demet maydanoz
▪bir kaç dal taze nane
▪1 tatlı kaşığı kuru nane
▪yarım kahve fincanı kuş üzümü
▪yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık
▪1 büyük domates
▪1 çay bardağı zeytinyağı


▪Zeytinyağlı biber dolmasında kullandığım iç harcının aynını kullandım. Bunun için kuru soğanlar ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur.
▪Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır.
▪Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe kavrulur.
▪Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz (yaprağınızın tuzuna göre ayarlayın, çok tuzlu ise hiç kullanmayın) ilave edilir.
▪Karıştırılarak ocaktan alınır.
▪Son olarak İnce doğranmış maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır.
▪Salamura yapraklar yıkanarak varsa fazla tuzu gitmesi için suda bekletilir.
▪Daha sonra hazırlanan iç harcından her yaprağın üzerine bir tatlı kaşığı kadar bırakılarak yapraklar sarılır.
▪Tencerenin tabanı kullanmayacağınız yırtık ya da damarlı yapraklarla örtülür ( Dibinin tutma ihtimaline karşı).
▪Sarılan yapraklar tencereye yerleştirilir.
▪Tüm yapraklar yerleştirildikten sonra üzerine yine yaprak kapatılır.
▪Böylelikle buharı içeride kalacağı için hem daha kolay pişecektir. ▪Hem de en üstteki yaprakların rengi daha yeşil kalacaktır.
▪Son olarak yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir.
▪Yaprakların üzerine gelecek kadar su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
▪Pişerken suyunu kontrol ederek susuz kalırsa su ilave etmenizi öneririm.
▪Soğuduktan sonra servis edilir, afiyet olsun.