Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ekim 2022, 14:38   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çekme Helva Tarifi

Çekme Helva

Çekme Helva Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı un
5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri


Çekme Helva Nasıl Yapılır?

İlk olarak tabanı kalın bir tavaya unu ekleyin ve kısık ateşte rengi dönünceye kadar kavurun.
Kavurma işleminin ardından topakları yok etmek için süzgeçten geçirin.
Derin bir kap içerisine kavrulmuş unu ve pudra şekerini dökün. Güzelce karıştırın.
Bu esnada tereyağı veya margarini tavada eritin. Erittiğiniz yağı sıcak bir haldeyken unlu karışımın içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Unlu karışımı, kurabiye hamuru kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ardından yuvarlak veya dikdörtgen bir kabın içerisine alın.
Daha sonra su bardağının arkasıyla hamurun üzerine bastırın ve sıkıştırın.
Hazırladığınız helvası 2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.