Konu: KahKaha
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Eylül 2022, 22:58   #16
Eru
Kayıtlı Üye
Eru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'nın nickaltı konusuna yazmamak. Benim için utanç verici. Hakkımdaki düşüncelerini, kendi penceresinden nasıl biri olduğumu, takdirlerini, öğütlerini aktardıktan sonra, değer verdiği birine karşı böyle bir platformda yapılabilecek her şeyi yaptıktan sonra, benim buna karşılık vermemem utanç verici. Elbette "karşılıklı" olması gerektiğine inandığım için böyle düşünmüyorum. Kendisini, bir de benim penceremden görmeniz gerektiğine inandığım için böyle söylüyorum.

Hani Game of Thrones evrenindeki Khaleesi vardı ya? Dido da benim için bu dünyanın Khaleesi'lerinden biri. Karşısına çıkan zorlukları aşmada birebir. Hem de öyle traş zorluklar değil bunlar. Normal bir insanın donup kalakalacağı zorlukları, kırlarda çiçek toplayarak, şarkı söyleyerek dolaşan Heidi edasıyla aşıyor. Öyle rahat görünüyor. Öyle değil ama insana öyle geliyor. Hayran kalıyorsunuz.

Anlama işinde bir yıldız hem de. Anlatamadıklarınızı anlayabiliyor olmasına şaşırıyorsunuz. Sanki ruhunuzu okuyor, "anladım" dercesine cevap veriyor. Tüyler ürpertici bir yetenek bu. İnsanın anlatmaya çalışıp anlatamadığı bir sürü şey olabiliyor. Dido için bu mesele değil.

Bununla bitmiyor tabi. Ne kadar çökmüş, yorulmuş, direnciniz kırılmış olursa olsun. O bir yolunu bulup insanın ayağa kalkmasını sağlayacak, doğruya ulaşmasına neden olacak şeyi yapıyor. Bazen bir öğüt oluyor bu bazen de bir enerji. Hissediyorsunuz.

O insan değil mi? O da yoruluyor elbette. O da desteğe ihtiyaç duyuyor. Bağlantı kurduğu her hücreyi canlandıran, ona akım sağlayan bir ana hücre gibi düşünün. Kendi enerjisi azaldığı, zorluk çektiği zaman, geçmişte size aktardığı enerji ona güç oluyor sanki. Çevresine hükmeden değil, kullanan değil, enerji sağlayan, güç veren, geliştiren, ayağa kaldıran bir şey o. İnsanla kurulan bağın ne denli önemli, hayati, güzel olduğunun kanıtı gibi.

Güvenmek çok zor iştir. Kimi çok hızlı güvenir, kimi çok yavaş. Dido ise ışık hızında güven sağlayan bir insan. Garip, açıklanamayan bir dürüstlüğe sahip. İnsanın gözü kapalı güvenmesini sağlıyor. Böyle bir devirde, böyle güvenilecek bir insan oluşu bambaşka bir mesele. O güvenilmeyecek özelliklerden muafiyet kazanmış ultra premium elite plus kul gibi. "Abartıyorsun sen de" diyebilirsiniz. Tanıyın. Tanıdıkça bana hak vereceksiniz.

En nihayetinde sözlerim sana ablacım. Seni anlatmak için tanımak lazım. Anlatamadığımı biliyorum. Anladığını da biliyorum.

İyi ki varsın.