Konu
:
Bulgogi
Tekil Mesaj gösterimi
15 Temmuz 2021, 16:16
#
1
CURRY SAUCE
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
Bulgogi
Bulgogi Tarifi İçin malzemeler
1 kg dana eti (süt danası)
2 dal taze soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı toz şeker (tercihen esmer şeker)
1/2 kore armudu/normal armut
2 adet soğan
6 yemek kaşığı soya sosu
Sıvı yağ
Karabiber
Kavrulmuş susam
Bulgogi Nasıl Yapılır?
Öncelikle eti döner gibi ince ince dilimleyin. Dilerseniz, kasaptan dilimlenmiş olarak da satın alabilirsiniz.
Taze soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp bir kabın içine alın.
Armudu sarımsağın üzerine rendeleyin. Üzerine şeker, karabiber, soya sosu ve kavrulmuş susamı ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız sosu etin üzerine dökün ve güzelce marine edin. Daha sonra eti buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Soğanları ince bir şekilde doğradıktan sonra tavaya sıvıyağı ilave edin.
Soğanları tavada kavurduktan sonra içerisine 1 dal taze soğan da ekleyebilirsiniz.
Ardından üzerine eti ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektiğinde her tarafını kızartın.
Kızarttığınız eti servis tabağına alın. Üzerine susam ve yeşil soğan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
lezzet
Alıntı Yap
CURRY SAUCE
Açık Profil bilgileri
CURRY SAUCE nickli üyeye özel mesaj gönderin
CURRY SAUCE - Daha fazla Mesajını bul