Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mayıs 2022, 06:49   #1
Göktürk
Göktürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Antep Usulü Balcan Kebabı(Mangalda)

Malzemeler
200 gram dinlendirilmiş yağlı kuzu eti
2 adet kemer patlıcan
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım kuru soğan
1 adet domates
3 adet köy biberi
1,5 santimetre eninde kebap şişleri


YAPIMI

Kemer patlıcanlar 4 eşit parçaya bölünür.
Dinlendirilmiş kuzu etine tuz ilave edilerek zırhta çekilir.
Kıyma karışım 6 eşit parçaya bölünür. Kebap şişine bir parça patlıcan bir parça et koyularak tutturulur.
Dış rengi koyuya dönene kadar pişirilir. Kuru soğan, közlenmiş domates ve közlenmiş köy biberi ile servis edilir. Afiyet olsun
Fırında Patlıcan Kebabın Püf Noktaları Nelerdir?

Kıyma için 1 kg kıymaya 300 gr kuyruk yağı koyarsanız daha lezzetli olacaktır.
Patlıcanları kullanmadan önce yarım saat tuzlu suda bekletip süzdürmelisiniz. İyice kurulamayı unutmayınız.
Köfte harcını kebaplık kıyma gibi yoğurmak gerekmektedir. İçerisine yalnızca tuz konulup iyice yoğurulmalıdır. Eğer acı olmasını isterseniz pul biber ekleyebilirisiniz.
Közde pişirmek yerine fırında pişirmeyi tercih edecekseniz, ilk 20 dakika folyo ile pişirme yapıp ardından folyoyu çıkartarak pişirmeye devam etmelisiniz. Böylece patlıcanlarınız yanmadan ve yumuşak olarak pişecektir.
1 Porsiyon Patlıcan Kebap Kaç Kaloridir?

Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan patlıcan kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 105 kaloridir. Zengin besin değerlerine sahip olan patlıcan kebabını diyet listelerinize de ekleyebilirsiniz.
Attached Images
Dosya tipi: jpg patlican_kebap-f3de03d4-4bb9-4b2a-b30a-c0ced6d59320.jpg (119.0 KB (Kilobyte), 0 views)
________________

BOZKURTLAR Anadolu'dan Uluyacak