Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mayıs 2022, 15:21   #3
İpek
İpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizlere her konuda örnek olduğu gibi spor konusunda da örnek bir lider. Her hareketiyle, her düşüncesiyle bize adeta bir idol olabilen Atatürk’ün spora olan sevgisi ise çocukluk yaşlarında başladı. Spor alanında yapılan çalışmaları her zaman destekleyen Mustafa Kemal’in spora verdiği önemi kanıtlayan ve bizlere yol gösterici olan birçok sözü de var. Bu sözlerden biri, belki de en bilineni ise şu: “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.”



Atatürk’ün Spora Olan Sevgisi Nasıl Başladı?

Ulu önder, çocukluk yıllarından itibaren spora hayatı boyunca hep ilgi duydu. Yüzme, ata binme ve güreş ise her zaman sevdiği, ilgiyle takip ettiği spor dallarından bazıları. Ancak bu spor dallarından bir tanesini her zaman daha çok severdi. O spor dalı ise hiç şüphesiz güreş.

Atatürk, nerede güreş yapan sporcular görse hemen izlemeye koyulur; müsabakaları bitince ise onlarla sohbet etmek isterdi ve sporcuları yanına davet ederdi. Onun güreşe olan ilgisini ise çocukluk arkadaşı Asaf İlbay şu sözleriyle anlatıyor: “Kuvvetli ve cesaretli insanlara hayranlık duyardı. Güreşe bayılır, mahalle çocuklarını sık sık güreştirir, seyrine doyamazdı.”

________________