Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Mayıs 2022, 20:53   #1
ESinti
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 01.05.2022 Günün Yemeği


KARNIYARIK


Karnıyarık tarifi için gerekli malzemeler

6 adet küçük boy patlıcan
3 adet sivri biber


Kıymalı harç için

2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Kırmızıbiber
200 gr kıyma
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı sıcak su


Yapılışı

Patlıcanları çizgili şekilde soyalım ve yarım saat tuzlu suda bekletelim. (Çizgili şekilde soymak için bir soyup şerit soyup bir şerit soymadan geçmeyi ifade ediyoruz.)

Daha sonra patlıcanları iyice yıkayalım ve havlu ile kurulayalım. Az yağda kızartalım.

3 tane biberi de yağda kızartalım.

Ardından aynı tavada soğanı kavuralım ve kıymayı ekleyip bir süre daha kavuralım.

Sarımsağı ve biberleri de ekleyip 2 dakika daha kavuralım.

Küp küp doğranmış domatesi, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım.

Üzerine bir çay bardağı su ekleyip 5 dakika kadar kaynatalım.

Kızarttığımız patlıcanların ortalarını kesip tepsiye yerleştirelim.

Kesiklerden bastırıp patlıcanların ortasını açalım ve iç malzemesini bu kısma dolduralım.

Patlıcanların üzerine ikiye dilimlenmiş çeri domatesi ve kızartılan biberleri yerleştirelim.

Ayrı bir tavada 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suyu karıştıralım ve patlıcanların üzerine dökelim.

Sulu karışımı kıymaların üzerine dökmemeye özen gösterelim.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 - 25 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

~alıntıdır~