Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Nisan 2022, 22:18   #1
Jayus
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Tuna DaLqaSı Tarifi



Tuna Dalgası Tarifi İçin Malzemeler

Sade kek kısmı için:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz

Kakaolu kısmı için:
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı süt

Meyve katı için:
400gram vişne (dondurulmuş ya da konserve)
(suyu süzdürülmüş)

Kreması için:
4 su bardağı süt
2 paket vanilyalı puding
3 yemek kaşığı toz şeker
3 paket vanilin
200 gram tereyağı
1paket krem şanti (toz halinde)
1/2 büyük çay bardağı süt

Çikolatalı katı için:
200 gram kuvertür çikolata
(bitter çikolata)
200 ml. krema
(1 su bardağı)

Tuna Dalgası Tarifinin Püf Noktası:
Üzerindeki dalga efektini ucu tırtıklı bir plastik aparatla yapabilirsiniz. Bu aparat pastanelerde satılıyor. Dilerseniz üzerine dalga deseni vermeden de yapabilirsiniz. (:

Tuna Dalgası Tarifi Nasıl Yapılır?

1.Bir kabın içerisine yumurtaları alın ve toz şekerle birlikte kremamsı bir kıvam alana kadar güzel bir şekilde çırpın.
2.Sıvı yağ, zeytinyağı ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edin.
3.Tüm sıvıları harca yedirdikten sonra un, vanilin, kabartma tozu ve tuzu ilave edip güzelce çırpın.
4.Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin ortasına yağlanmış kelepçeli dikdörtgen bir kalıp yerleştirin. Bu aşamada dikdörtgen bir borcam veya kek kalıbı, kelepçeli yuvarlak bir kalıp ya da kare bir kek kalıbı da kullanabilirsiniz. Böyle bir kalıbın tabanına sade kek harcının yarısından fazlasını aktarın ve güzelce yayın.
5.Geriye kalan kısmına kakao ve süt ilave ederek güzelce çırpın. Elde ettiğiniz kakaolu kek harcını sade kek harcının üzerine ilave edin ve yayın.
6.Ardından üzerine suyunu iyice süzdüğünüz vişneleri yayın.
7.180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Pişince çıkarıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.

Kreması için:

1.Krema ve çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığında soğutun.
2.Oda sıcaklığına gelmiş kekinizin üzerine, hazırladığınız pudingli kremayı ekleyin ve güzelce yayın.
3.Üzerine yine oda sıcaklığında soğumuş olan çikolata sosunu ekleyin ve her yerine eşit yayıp buzdolabında 10 dakika bekletin.
4.Hafif katılaşmış olan çikolatalı üst yüzeye çatal yardımıyla dalga şekli verin ve pastanızı tekrar buzdolabına koyup en az 2 saat kadar dinlendirin.
5.Dinlenen pastanızı kareler halinde dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."