Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Mart 2022, 11:30   #1
Jayus
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart MantarLı Tavuk SoTe Tarifi

Mantarlı Tavuk Sote

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
600 gram kuşbaşı tavuk (göğüs)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kapya biberi
2 adet yeşil biber
300 gram kültür mantarı
1 adet domates
Çekilmiş tane karabiber
Kekik
Tuz

Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?
Öncelikle zeytinyağını tavaya alarak kızdırın. Bu esnada biberleri yıkayıp doğrayabilirsiniz.
Zeytinyağı kızdığında içerisine kuşbaşı tavuk etini ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.
Tavukların üzerine doğradığınız biberleri de ekleyin ve sotelemeye devam edin.
Biberleri hafifçe kavurduktan sonra doğranmış mantarları da üzerine ekleyin. Tüm malzemeler suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.
Tavuklar suyunu çektiğinde üzerine kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave ederek karıştırın.
Son olarak baharatları da ilave edin ve yaklaşık 15 dakika pişmesi için bırakın.
Domatesler ve tavuk suyunu çektiğinde yemeğiniz hazır demektir.
Mantarlı tavuk soteyi, patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."