Mantarlı Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağıhaşlanmış nohut
2 adetkuru soğan
2 yemek kaşığıdomates salçası
250 grammantar
2 yemek kaşığızeytinyağı
2 adetdomates
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
Mantarlı Nohut Yemeği Tarifinin Pişirme Önerisi
Güveçte uzun süre, kısık ateşte pişirebilir veya tekli güveçlerde üzerini folyo ile kapatarak 200 derecelik fırında 30 dakika pişirebilirsiniz.
Mantarlı Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Nohutları önceden haşlayın ve kabuklarını çıkarın.
Tencereyi ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Isınan tencereye alarak soteleyin, irice doğradığınız mantarları soğanlarla beraber kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin.
Mantarlar suyunu salıp geri çektiğinde salçayı ve domatesleri ekleyin.
Daha önceden haşladığınız nohutları ekleyerek, nohutların üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk su ilave edin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşte nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!