Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Şubat 2022, 04:07   #2
Absent
Absent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Asgari ücrete yapılan zam milletin cebine daha girmeden çoktaaan eridi gitti bile. Gariban yemeği dediğin patatesin kilosu 8₺, ismi cismi olmayan en kötü sıvı yap 125₺ ve bir koli yumurtanın fiyatı 40₺ olmuşken bu millet nasıl geçinsin abi. Marketten bugün on liraya aldığın bi ürünü ertesi gün aynı fiyata bulman imkansız. Herkes kafasına göre serbest piyasa deyip istediği gibi fahiş fiyat uygulayabiliyor, ama hiç bir yönetici buna engel olmuyor. Açlık sınırının asgari ücretle aynı olduğu bir ülkede gerçekten yaşam sürdürebilmek, deveye hendek atlamak gibi bir şey.

Dolaradaki artışla anında zamlanan fiyatlar, düşüşüyle neden düşmüyor? Hangi süper zeka elektriğe 150kW sonrası %125 zam yapabiliyor? Nasıl oluyor da bir yılda tam 46 kere akaryakıta zam gelebiliyor, muallak.. Bunun gibi bir çok cevapsız ve asla cevabını öğrenemeyeceğin soru var.

Aslında bir çoğu hak etse de kurunun yanında yaşta yanıyor.. Sofrasında etsiz yemek bulunmayan üç dört ünlü çıkmış ‘gerekirse simit yeriz’ diye nara atıyo, hayatında uçağa binmemiş ve asla binemeyecek adam, yapılan havaalanını alkışlıyo, eleştiri gösterdiğin her anda karşına biri çıkıp ‘telefonunu göster’ diye ahkam kesiyo.. Hükümet ne yaparlarsa yapsın, yandaşlar bir kılıf bulup kalkan oluyor ve lider dediklerini haklı çıkartabiliyor. Ve bunların hepsinin kredilerle çark döndüren, senden benden daha aç olan koyun sürüsü olmasına ise diyecek hiç bir şey yok zaten.

Ailenle bir akşam dışarda yemek yemenin lüks olduğu bu ülkede, zengine para kazandırmaya devam eden de, ezilmeye mahkum olan da, her zaman gariban.. Şu saatten sonra bırakın kenara para koyup bişeyler yapmayı, karnının doyurup yaşamaya devam edebiliyosan ne mutlu sana.

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..