Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Temmuz 2021, 11:13   #6
BoSs
...HÜKÜMSÜZ...
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ESinti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konu saatlerce dakikalarca konuşulur çok uzun geniş kapsamlı bir konu ama bu kadar konusabilecegim.

Daha ekleyeydin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Maşallah bize bişe bırakmadın ama güzel yazmışsın hakkını verdin
Emeğine sağlık,

Ekleme ya da kıyaslama yapacak olsam sadece şuan ki burada ki ekonomiyle ilgili yorum yapabilirim bende,
Ben Türkiye de olup bitenleri sadece haberlerden ya da akrabalardan duyduğum kadar izlenim sahibiyim, ne kadar derin bir mevzu olduğunu içinde yaşamadan elbette bilemem,
Ama şu kadarını söyleyeyim enflasyon sadece Türkiyede yok bizim burada yani almanyada da bu durum çok fazla suyunu çıkardı diyebilirim.
Ben market muhasebesindeyim ve hergün "ZAM" yükselişi artmalar var ürünlerde neredeyse yüzde 20 artışlar var, peki bunları finans kim edecek maaşlarda oynama yok daha çok emeklilik için kesintiler var yaşlıları yoksa kim idare edecek bir nokta da bu tabi ki, hangi birinden başlasam şimdi: ))))
Burada ki emeklilerin bir kısmı dim ozmn ay sonunu depozito toplayarak getiriyorlar üzücü bir durum şahsım adına, çünkü vakti zamanında emekli kasasına yatırımları kesintilleri olmalarına rağmen hala devlete bir kısım vergi ödeniyor alıdıkları maaşlarından bunu doğru bulmuyorum ama bize zaten soran yok ayrı.
Şimdi belki bir çoğunuz diyecek orda yuro var size dokunmaz nolcak diye, böyle düşünmezsiniz umarım, çünkü her birimde alınan değil harcanan görünür, misal 1000 yuro maaş alıyorsam eşittir 1000 tl olur bu sadece ülke biriminde değişir paran nerde ne kdr değer taşıyorsa diye yaşadığın ülkede malesef durum öyle olmuyor. Ama çok şükür demeyi bilmeli insan aç değiliz açıkta değiliz ne çok garip durumlar var bunları biliyoruz Rabbim olmayanlara da bizim yanımızdan versin.
Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız mecbur yoksa hal bunlardan ibaret.
Bir de kısa olarak şu konuya değinmek istiyorum,
İsraf etmeden giderlerimizi karşılarsak bu hepimiz için daha sağlıklı olacak eminim, onun dışında çok atıklar var buna gerek yok, bu yüzden de ekonomi yükselişe geçti, insanlar çok fazla kullanmadıklarının dışında ihtiyaç duyduklarının arasında çok fazla luzumsuz ürünler alıyor bunlara gerek var mı?Arladaşlar biz çöpleri değil kendimizi doyuralım dünyada niceleri bulamazken.

Araştırmalar gıda israfının en çok evlerimizde yapıldığını göstermektedir. En çok çöpe atılan gıdaların başında ekmek ve unlu mamuller, sebze ve meyveler gelmektedir. Evlere alınan her 4 ekmekten biri her gün çöpe atılmaktadır. Gıda israfının önlenmesinde bilinçli tüketim alışkanlıklarının kazandırılması büyük önem arz etmektedir.(alıntı)
Şimdilik bu kadar yorum yeter diyelim
Yazacak olan arkadaşlara kolay gelsin..


seninde emeğine sağlık güzel yere değinmişsin.

________________

Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem.



İLLEGALİ SEVİN



E-İMZALIDIR


www.İrcForumu.org