Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2022, 21:41   #1
EzeL
Kayıtlı Üye
EzeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sağlıgımız.....

Sağlığımız İçin En Önemli 5 Şey Nedir?
Merhaba!
Daha önce de birçok ilham verici konuşmasını dinlediğim ve çok sevdiğim, Amerika ve Tayland’da Kanser Klinikleri olan pek değerli Amerikalı bir Doktorun yeni bir konuşmasını dinledim.

Soruyorlar, “Sağlığımız için yapmamızı önerdiğiniz enn önemli 5 şey nedir?”

Diyor ki “5 çok az, yine de Size enn önemlilerini sayayım” ;

1. Yediklerimiz çiğ sebze ağırlıklı ve hayvansal dışında şeyler olmalı(Raw Vegan). Hadi %20 kadarı pişmiş olsun, geri kalanı ne kadar çiğ o kadar iyi. (Enn kolayı bu dediğinizi duyar gibiyim )
2. Vücudumuza girenler kadar, çıkması gerekenlerin çıkması da bir o kadar önemli. (Kabızlığınızı çözmek zorundayız yani.) Bağırsağınızı yıkayıp akça pakça da yapmalısınız.
3. Uyku çok önemli, erken yatacaksınız. 20:00-20:30 da uyku başlamalı, isterseniz 03:00 de kalkın ama erken uyuyacaksınız .(Geçen senelerde 22:00 derdi, yaptık. Şimdi uykunun değerini o kadar uzun anlattı ki, bir yolunu bulacağız artık)
4. Meditasyon, meditasyon, meditasyon. Batı’da zihin hasta ise tedavi edelim derler, Doğu zihin zaten hastadır, tedavi edemezsin, arada kapat ki bedeni hasta etmesin der ve olayı böyle çözer. (Herkesin arada zihnini kapatacak bir yolu bulması gerek.)
5. Egzersizi günlük yapmanız ve hareket etmeniz şart.

Dedi ve ekledi; 6. şey de “Periodic Fasting” olmalı. Yani düzenli oruç, sistemi yiyeceklere kapamak. Doktorumuza göre haftada bir gün, her mevsim geçişinde de birer hafta olmak üzere yemeyi bırakılıp Juicing ile vücudu dinlendirmek lazım. Hastalanmamak için çok önemli diyor ve doğadan örnek veriyor; “Doğadaki hayvanlar her gün yiyecek bulamaz, her gün yeseler sağlıklı olamazlar” diye de ekliyor. (Acaba evcil hayvanlarda gelişen insan hastalıkları onları her gün yemeğe alıştırdığımız için mi. Biz keşke onların düzenine alışsak)