Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ocak 2022, 00:09   #1
EzeL
Kayıtlı Üye
EzeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Tas Kebabi :D Afiyet olsun

Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
800
gram
kuşbaşı dana eti
1
yemek kaşığı
ayçiçek yağı
2
yemek kaşığı
tereyağı
1
adet
orta boy kuru soğan
3
diş
sarımsak
1
yemek kaşığı
un
1
tatlı
kaşığı domates salçası
1
tatlı kaşığı
tuz
2
adet
orta boy patates
1
adet
orta boy havuç
3
su bardağı
sıcak su
4
adet
tane karabiber

Tas Kebabı Tarifinin Püf Noktası
İlk olarak yüksek ateşte renk alana kadar kavuracağınız dana etlerini öncelikle kendi suyunda pişirin. Sosun berrak olması için bu esnada yüzeye çıkan kahverengi köpük kısımlarını tencereden alın.


Tas Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi
Arzuya göre yemeğin suyuna bir parça daha kıvam verecek olan unu kullanmayabilir, kıvamı sadece patatesin nişastası ile yakalayabilirsiniz.Kuru soğanı rendeledikten sonra kullanabilir, salça yerine rendelenmiş domates tercih edebilirsiniz.


Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede kızdırın.Üzerine 800 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.



Yemeklik doğranmış 1 adet soğanı ve 3 diş doğranmış sarımsağı da ekledikten sonra etlerle beraber kavurmaya devem edin.

Ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet küp doğranmış patates, 1 adet küp doğranmış havuç ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip 3 su bardağı su ilave edin.

Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.

Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Afiyetler olsun!


Afiyet olsun ....