Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Temmuz 2021, 14:40   #1
ESinti
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çikolatalı pasta

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çikolatalı Pasta Tarifi'nin Malzemeleri
Pandispanya için;



Ara kreması için;
500 ml süt ( 2,5 su bardağı)
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
130 gr bitter çikolata
200 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin


Üzeri için;

150 gr süt kreması
200 gr bitter çikolata
25 gr eritilmiş beyaz çikolata


Kenarları için;
Kavrulmuş fındık kırığı

Çikolatalı Pasta Tarifi'nin Yapılışı
Kreması için tencereye süt, nişasta, kakao, şeker alınarak sertleşinceye kadar karıştırılarak pişirilir.
Kaynayınca ocaktan alınır ve içerisine bitter çikolata ilave edilir.
Çikolata eriyinceye kadar karıştırılır. Üzeri streç filmle örtülerek tamamen soğumaya bırakılır.
Yumurta akına, su ve tuz ilave edilerek mikserin en hızlı bölmesinde karışım kar gibi oluncaya kadar çırpılır.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarına şeker ve vanilya eklenerek karışım beyaz bir krema halini alıncaya kadar çırpılır.
Yumurta akları yumurta sarılarına ilave edilir ve bir spatula yardımıyla(bu esnadan sonra kesinlikle mikser kullanılmaz) alttan yukarı hareketlerle yumurta akı söndürülmeden karıştırılır.
İnce bir tel süzgeç yardımıyla un, nişasta, kakao ve kabartma tozu yumurtalı karışıma elenir.
Tekrar spatula yardımıyla ve yavaş hareketlerle yumurta akı söndürülmeden hamur karıştırılır.
Hamur 26 cm’lik kelepçeli kalıba dökülür.
Pandispanya önceden ısıtılmış 175 derece (alt/üst)ayar fansız fırında 25 dk pişirilir.
Sıcakken üzerine temiz bir bez örtülür ve dinlendirilir.
Tamamen soğumuş olan muhallebi bir kez mikserle çırpılır ve oda ısısında yumuşamış yağ ilave edilir. Tekrar mikserle 3-4 dakika çırpılır.
Pandispanya 3 eşit parçaya bölünür.
Kremanın yarısı ilk parçanın üzerine kalan yarısı ikinci parçanın üzerine sürülür ve üçüncü parçada kapatılır.
Dışını kaplamak için 150 gr krema ısıtılır ve içerisine 200 gr bitter ilave edilir ve karıştırılır.
Sos ılıdığında pastanın her yeri bu sosla kaplanır.
Üzerine eritilmiş beyaz çikolatayla desenler yapılır ve kenarları fındığa bulanır.
Muhakkak bir gece buzdolabında dinlendirilip ertesi gün servis edilir.
Afiyet olsun!