Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ekim 2021, 19:15   #1
FesLeğen
FesLeğen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Nişanlıyken nelere dikkat etmeliyiz?

Görüşme vakitleri çiftin birbirini daha iyi tanıması için bir fırsattır. Toprağa ekim yapmadan önce süreriz, yabancı otları temizleriz. Eğer bunu yapmazsak, verimimiz düşük olur. Bunun gibi günümüz iyi geçsin diye sıkıntı yaşadığımız konuları paylaşmazsak toprağı hazırlamamış oluruz, tabi ki evlilikte de sıkıntı yaşarız.

Taraflar bazen de temel konuları bırakıp ayrıntıları ciddi problem haline getirebiliyorlar, gereksiz yere tartışıp, kapris yapabiliyorlar. Karşılaşılan her sorundan sonra ayrılmakla tehdit edip, fevri hareketler de gösterebiliyorlar. Oysa yapılması gereken dengeli bir şekilde sorunların paylaşılması ve çözüm yollarının aranmasıdır.

Nişanlılık döneminde ailelere çok iş düşmektedir.

Eş adayları ailelerin de desteği ile sevgi saygı ölçüsünü aşmadan birbirlerini doğru anlamaya çalışmalıdır. Gereksiz kayınvalide-gelin-damat çatışmalarına girilmemelidir.

Nişanlılar sır tutmayı bilmelidir.

Özellikle iki kişi arasında kalması gereken konuların üçüncü kişi ile paylaşılması, nişanlının ailesi hakkındaki her olayı kendi ailesine aktarması, sır tutmamak doğru değildir.

Nişanlılık dönemi genelde duyguların yoğun yaşandığı bir dönemdir.

Kişiler bazen birbirlerini görebilmek adına her türlü fedakârlığı yapmaya çalışır. Telefonla daha çok görüşülür, mesajlar çekilir. Evlendikten sonra da aynı şeylerin beklenmesi hayal kırıklığı ile sonuçlanabilmektedir.

Ne çok sık ne de çok seyrek görüşülmeli.

Evliymiş gibi çok sık görüşülmemeli ve çok yakın olmamalıdır. Ölçülere dikkat edilmeli fakat çok da uzak durulmamalıdır.

Başkaları ile kıyas yapılmamalıdır.

Şunun nişanlısı şöyle yapıyor, şu kadar arıyor, şunları almışlar gibi kıyaslamalara girilmemelidir.

Kişi kendini ve kişiliğini asla gizlememelidir.

Evlilikten beklentiler açık açık konuşulmalı, kişilik özellikleri gizlenmemelidir.

Karşıdakini değiştirmek gibi bir hedef olmamalıdır.

Eğer hedefiniz karşıdakini değiştirmekse evlilik ilişkinize 1–0 yenik başlamışsınız demektir. Kimsenin kimseyi değiştirme gücü yoktur, sadece birbirimizi anlamaya çalışarak ve farklılıklarımızı da zenginliğe dönüştürerek daha sağlıklı evlilikler kurabiliriz.

Abartılı alış-veriş yapılmamalıdır.

Eşya borcu, ev borcu, düğün borcu; birkaç anlık güzel şey için bütün evliliği zorluk altına almak doğru mu? Hz. Fatma’nın evliliği, çeyizi,eşyası bize örnek olmalıdır.

Kültür farkları konusunda duyarlı olunmalıdır.

Her kültürün kendine özgü özellikleri vardır. Nişanlılar arasında da gelenek, görenek örf ve ananeler arasında farklılıklar olabilir. Dinimizce sakıncası olmayan adet ve geleneklere saygı duyulması evlilik kurumuna olumlu olarak yansıyacaktır. Evlilik öncesi zihnen, bedenen, ruhen hazır olmak çok önemlidir.

Keşke ev, çeyiz, eşyalarla ilgilendiğimizin onda biri kadar evlilik eğitimi ile ilgilensek. Evlilik okullarından istifade edip, bu alandaki kitapları okuyarak ve kendimizi evlilik konusunda eğiterek evliliğe adım atsak.
Nişanlılık hayatımızdaki en zor dönemlerden biri olmakla birlikte en güzel dönemlerinden de biridir.
Alıntı