Güneydoğu Anadolu Bölgesi Baklava
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Baklava [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Güneydoğu’da o kadar çok enfes yemek var ki hangisinin ismini verelim bilemiyoruz. Hünkar beğendiden soğan kebabına, Ali nazikten sarımsak kebabına çok seçenek var. Etli yemek neler var diyorsanız Gaziantep ve Mardin eşsiz yemeklere sahip. Gaziantep’te her ne kadar kokusundan dolayı yaklaşmak istemesek de bolca kullanılan sarımsağın bulunduğu sarımsak kebabı, Mardin’in eşsiz tatlarından birisi olan kaburga dolması, atıştırmalık gibi dursa da ayrı bir anlamı olan lahmacun ve etli dolma bunlardan bazıları. Sebzeli yemekler daha çok ilgimi çekiyor diyorsanız bu konuda imkanlar biraz kıstlı. Çünkü birçok yemekte et, Güneydoğu’nun olmazsa olmazı. Ancak sebzeli olarak Antep fıstıklı zeytinağlı yaprak sarmasını yemenizde fayda var. Her ne kadar Antep fıstığı olunca tadı değişecek gibi gelse de aslında harika bir yemeğe dönüşmekte. Tatlı ne var diyorsanız fıstıksız tatlı bulmanız çok zor. Türkiye’de bilmeyen kimsenin kalmadığı Antep baklavası, Antep pekmezi ile yapılan Nişe helvası ve ismi tuhaf olsa da tadı size çok tanıdık gelecek olan Varakkaak denenmesi gereken tatlılardan bazılarıdır. Türkiye’nin her bölgesi eşsiz yemeklere ve tatlılara sahip.Eğer bölgelerin yöresel yemeğini yerseniz daha lezzetli bir tatil yapmış olacaksınız. İyi geziler. |
Antep yav.
Dünya Bir Ev Olsa Mutfağı Antep Olurdu. |
Off off. Bir gün gidip yerinde yicem şu muazzam tatlıyıı. Burda yapamıyorlar anacım :sas
|
Alıntı:
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:25. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.