IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Ada

 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2023, 16:33   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hamburgerin tarihçesi🍔

HAMBURGERİN TARİHÇESİ



Fast food deyince akla ilk gelen yiyeceklerden biri de hiç şüphesiz hamburgerdir. İki dilim sandviç ekmeği arasına köfte konularak yapılan bu yiyecek tüm dünyada sıklıkla tüketilen yiyecekler arasındadır. Peki, hamburger nerenin yemeği?

HAMBURGER NERENİN YEMEĞİ?

Hamburger iki sandviç dilimi arasına bir köftenin yerleştirilmesiyle elde edilen fast food yiyeceklerinden biridir. İçerisine turşu, ketçap, mayonez, yeşillik ve başka soslar eklenerek servis edilir. İlk olarak Almanya'da yapılan hamburger daha sonra da Amerika'da denenmiştir.


HAMBURGER HANGİ ÜLKEDE MEŞHUR?

İsteğe bağlı olarak kırmızı et, tavuk eti ve peynir ile de yapılabilen hamburger özellikle Almanya ve Amerika'da daha meşhur olan bir yiyecektir. Ancak Avrupa ve hemen hemen her ülkede bilinen ve sevilen yiyeceklerden biridir.


HAMBURGERİN TARİHÇESİ

Hamburgerin tarihi eskilere dayanmaktadır. Eskiden Tatar halkı eti çiğ yer ve eğerlerinin altına koyarlardı. Atın hareketi sonucu oluşan sıcaklıktan dolayı etin piştiğini ve daha kolay yendiğini gören Tatarlılar pişen bu ete baharat da ekleyerek uzun seferlerinde tüketmeye başladılar ve bu yiyeceğe "Tatar bifteği" adını verdiler.

19.yy'da Orta Asya'ya ticaret için giden Almanya'nın Hamburg şehrinden bir tüccar orada tatar bifteğini görerek Almanya'ya bu yiyeceği Hamburg bifteği olarak sunar. Daha sonra et kızartılarak servis edilmeye başlanır ve adına Hamburg'a ait anlamında "Hamburger" denir. Hamburger daha sonraları İngiltere ve Amerika'ya taşınmıştır.
sihirbaz bunu beğendi.
 
Alt 15 Mart 2023, 16:44   #2
Standart

Uzun zamandır tadına bakmadım

________________

YAKNIZLIĞIMLA BAŞBAŞAYIM
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:04.