IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç7Beğeni
  • 3 Post By MaquSa
  • 1 Post By Furkan
  • 1 Post By Eraycem
  • 1 Post By S4S
  • 1 Post By serCiya

 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04 Aralık 2021, 08:34   #1
MaquSa Limanı
MaquSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kiraz Yaprağı Sarması, Malatya Kiraz Yaprağı Sarması..

Kiraz Yaprağı Sarması, Malatya Kiraz Yaprağı Sarması, Yöresel Tarifler Tarifi İçin Malzemeler

Sarma malzemeleri: (ben yaptığım ölçüleri yazacağım-sizler malzemenize göre arttırabilirsiniz)
Taze kiraz yaprağı (ben 150 gram kadar toplamışım)1 su bardağı köftelik bulgur (aslında yarma kullanılıyor unlu bulgur)1 su bardağı un1 su bardağı kadar suTuz
Yoğurtlu sos malzemeleri:
1 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı un2 su bardağı suTuz
Üzerine;
2 ad büyük soğan3 yemek kaşığı tereyağ1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Kiraz Yaprağı Sarması, Malatya Kiraz Yaprağı Sarması, Yöresel Tarifler Tarifi Nasıl Yapılır?

Kiraz yapraklarını çok zedelemeden ılık suda yıkayıp süzdürün.
Unu, bulguru ve tuzu derin bir kaseye alın azar azar su ekleyerek yumuşak sakız kıvamında bir hamur elde edin.
Yapraklar küçük olduğundan yapılan harçtan minik parçalar kopartıp köfte gibi sıkın ve geniş kısmına koyarak çok sıkı olmadan sarın ,buradaki önemli nokta harcın yaprağa çok az konuluyor olması.
Fazla konulursa yapraklar hem sararken hem de pişerken açılabilir yaprakları sararken açılmaması için dikkat edilmesi gereken bir nokta .
Yaprakların harca iyice yapışması için eğer yapabilirseniz sarmaları ikişer üçer tane parmaklarınızın arasına yerleştirip o şekilde biriktirin ve uç kısmı alta gelecek şekilde tencereye tek tek dizin.
Sarma işlemi bittikten sonra tencerenin üzerine bir tabak yerleştirin.
Yaprakların üzerine çıkacak kadar ılık su ilave edin kaynamaya bırakın forkurdamaya başlayınca suyunu süzün ve tekrar su ekleyin yine fokurdayınca suyunu süzün.
Yani süzme işlemi 2 defa yapılacak çünkü yapraklardan çıkan yeşil rengin sosa karışmasını istemiyoruz.
Bir tencerede yoğurt sosu hazırlayalım, yoğurt, un ve suyu koyup pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve orta harlı ateşte kıvam alana kadar biraz forkurdatın (birkaç dakika)
Pişen sarmaların üzerine sosu dökün ve birlikte bir taşım daha kadar kaynadıktan sonra ocaktan alıp servis kabına dökün.
Tereyağ koyduğumuz tavada ince ince kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun,toz kırmızı biber ekleyip,
Soğanlar renk aldıktan sonra sarmaların üzerine döküp servis edin afiyet olsun..
Furkan, Eraycem ve S4S bunu beğendiler.
________________

 
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:51.