IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumu.org/yoresel-yemekler/)
-   -   Yöresel Antep Mutfağından Miras: Kabaklama (https://www.ircforumu.org/yoresel-yemekler/17263-yoresel-antep-mutfagindan-miras-kabaklama.html)

Ecem12 15 Eylül 2021 14:03

Yöresel Antep Mutfağından Miras: Kabaklama
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kabaklama Tarifi İçin Malzemeler

4
diş
sarımsak
1
adet büyük boy
soğan
350
gram
kuşbaşı dana eti
2
kilogram
kabak
2
su bardağı
haşlanmış nohut
3
su bardağı
sıcak su
3
çorba kaşığı
sıvı yağ
2
yemek kaşığı
domates salçası
1/2
kase
sumak ekşisi (yoksa nar ekşisi)
1
çimdik
tuz
1
çimdik
karabiber
1
çimdik
pul biber
1
çimdik
kekik
2
tatlı kaşığı
nane
3
yemek kaşığı
zeytinyağı


Kabaklama Tarifinin Pişirme Önerisi
Etleri ve nohutları önceden düdüklü tencerede pişirmek, daha hızlı çözüm olabilir.



Kabaklama Tarifi Nasıl Yapılır?

Nohut ve eti ayrı ayrı haşlayıp bekletin.
Soğanları yemeklik doğrayın, kabakları küp şeklinde doğrayın.
Geniş bir tencerede soğanları sıvı yağda kavurmaya başlayın, soğanlar rengini salınca içerisine kabakları ekleyin. Ardından salçayı da ilave edin. Biraz da kabakla kavurduktan sonra üzerine 3 su bardağı sıcak su veya varsa dana kemik suyu ekleyin. Bu şekilde kabakların yumuşamasını bekleyin. Lakin bütün bu işlemleri kısık ateş de gerçekleştirin.
Kabaklar biraz yumuşayınca nohut ve eti ekleyin. Sarımsakları ise küçük parçalara keserek ekleyin.
Üstünü geçmeyecek kadar su koyup, kısık ateş de pişmeye bırakın.
Kabaklar piştikten sonra sumak suyunu ekleyin. Ardından ocağın altını kapatın.
Bir tavada zeytinyağını dilerseniz tereyağını kızdırıp içerisine bolca nane serpin ve yemeğin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.