IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumu.org/yoresel-yemekler/)
-   -   Erzurum YöreseL Kadayıf Dolması Tarifi (https://www.ircforumu.org/yoresel-yemekler/16991-erzurum-yoresel-kadayif-dolmasi-tarifi.html)

Ecem12 14 Eylül 2021 10:07

Erzurum YöreseL Kadayıf Dolması Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler
400
gram
tel kadayıf
200
gram
ceviz içi
( her bir dolma için 1 yemek kaşığı)
5
adet
yumurta
Şerbeti için:
750
gram
toz şeker
500
ml.
su
1
yemek kaşığı
taze sıkılmış limon suyu
Kızartmak için:
2,5
su bardağı
ayçiçek yağı

Kadayıf Dolması Tarifinin Pişirme Önerisi
Erzurum'da tatlı yapımında kullanılan çırpılmış yumurtalara süt eklenmiyor ancak arzuya göre siz süt katabilir, tatlıları sonrasında kızartabilirsiniz.Dolma şeklinde hazırladığınız kadayıfları, ağzı kapalı bir kapta uzun süre buzdolabında saklayabilir, arzu ettiğiniz zaman yumurta sarısına bulayıp kızartabilirsiniz.


Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için cam bir kaseye alıp bir kenarda bekletin.
Oldukça taze olan tel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan elinizle hafif bir şekilde açın.
Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın.
Mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri parçalar halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.
Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın. Şerbetini içmesi için kısa bir süre şerbet karışımında bekleyen tatlıları sevdiklerinizle paylaşın.

Kadayıf Dolması Tarifinin Servis Önerisi
Damak tadınıza göre tat

Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.