IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumu.org/yoresel-yemekler/)
-   -   Adana Yöresel iÇLi Köfte Tarifi (https://www.ircforumu.org/yoresel-yemekler/16388-adana-yoresel-icli-kofte-tarifi.html)

Ecem12 10 Eylül 2021 17:58

Adana Yöresel iÇLi Köfte Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Adana Yemekleri. Adana usulü içli köftenin
ayrıt edici özelliği içli köftenin haşlanarak sunulması
ve hamurunun salça ile yoğurulmasıdır. Köftelik bulgur,
setik, salça ve tuz ile yoğurulan hamur ince bir şekilde oyulur daha sonra kıyma,
soğan, tuz, karabiber, salça ve yağ ile pişirilen harcın içerisine doldurularak
suda haşlanıp sunulan bir yemektir.

Malzemeler

İç Harcı

1 kilo yağsız koyun kıyma
1 kilo soğan
2 veya 1,5 paket teremyağı
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
2 tatlı kaşığı biber salçası
Dış Harcı

750 gr. ince siyah köftelik bulgur
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
Yoğurmak için 1 bardak su
İçli Köfte Yapılışı

Kıymayı kavururken, önce kıymayı geniş bir tencereye alın ve suyunu çeken kadar kavurun. Daha sonra suyunu çekince küçük ve ince şekilde doğradığınız soğanları ekleyin ve suyu çekilene kadar kavurun. Ardından yağını ve salçasını ekleyin. Kıymanız yağla da iyice kavrulunca içine baharatlarını ekleyin. Kıymanızı soğumaya bırakın.
Dış harcını hazırlayalım: Bulgurunuzu ve irmiğinizi biraz ılık suyla geniş kenarlı büyükçe bir tepside ıslayın. Tuzu ve salça koyun, iyice yoğurun. Yoğururken bir kaç avuç su ve ununu da ekleyin. İçli köfte dış hamurunuz iyice macun kıvamına gelene kadar yoğurun.
İç kıymasını bir gün önceden hazırladığınız zaman daha iyi ve pratik olacaktır. Çünkü kavrulan kıymanın iyice soğuyup, yağının donması gerekiyor.
Hazırladığınız dış harç hamurunu yumurta büyüklüğünde bezeler haline getirin sonra bu hamuru elinizin içine alıp parmağınız ile oyup açıp ve harcını içine koyup hamurun ağzını kapatın.
Köftelerinizi haşlamak için büyük bir tencereye su koyun, içerisine biraz tuz ve 1 tatlı kaşığı limon suyu koyun. Kaynayınca köftelerinizi içine dikkatlice atın, köfteler suyun yüzüne çıktığında olmuş demektir. Afiyet olsun.

Alıntıdır


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.