IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç27Beğeni

 
 
Makale Araçları Stil
  #1  
Alt
yeSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yeSa
Üyelik Tarihi: 19 Ekim 2023
Çevrimiçi Süresi : 2 Ay 1 Hafta 2 Gün 14 Saat 49 Dakika 11 Saniye
Avg. Time Online: 5 Dakika 2 Saniye
Seslenilen: 851
Tecrübe Puanı: 20
yeSa çok yakında ünlü olacak.
Ircforumuicon (1) Yeni yıl, yeni umutlar
Gönderen: yeSa 31 Aralık 2023, 22:13

Artık 2023 elveda, 2024 merhaba deme vakti, 2023 acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle, kötüsüyle bitirdik, çok canımız yandı deprem bizden çok sevdiklerimizi, hayallerimizi her şeyi aldı bizden. Aslında bu yıl kendimin ve ailemin herkesten daha değerli olduğunu, kimseye içinin her zerresini açacak kadar güvenmeyceğini, insanların gözünün yaşına bakmadan değişeceğini öğrenmiş oldum. Kendimi çok seviyorum fakat önceki kendime bir notum olsaydı... İnsanları tanıman için onları tanıman için onları sınaman gerekiyor derdim... Çünkü sana yollarını veren kişi bir gün yok olursa kaybolursun. Belki 2024 için hevesim yok ama her şey için çabalamaya gücüm var. Her acı, her duygu hatıra olmaya mahkumdur.
Geçmişin olumsuzluklarını, acılarını unutmanın, yaşanılan sıkıntıları hafifletmenin en güzel yolu hayata umutla bakabilmektir yeni yıl. Ama her şeye rağmen hayat devam ediyor, her ne kadar içimizde acılar, fırtınalar kopsada, dışarıya her zaman güler yüzlü olan kişiliğimizi yansıttık, her ne kadar psikolojimiz darmadağın olsada dışarıya güçlüymüş gibi yansıttık. Ocak ayından başlayıp, Aralık ayına kadar 12 ayı bitirdik ve tekrar en başa döndük, tekrar ocak ayına döndük. Sadece yıl olarak bir sayı değişti ama bize 365 günü anlamlandiran içinde yaşadığımız şeylerdir, o yüzden yeni yıl bize yeni bir sayfa gibi gelir diğer yılda aylarda yaşadığımızı tekrar yeni yılda aynı aylarda yaşamak istemiyoruz. Her yıl yeni bir başlangıç, yeni bir umut, yeni bir hayal, yeni bir güzellik isteriz. Her ülke, her insan çok farklı şekilde kutlar.

Kimimiz konsere giderek.
Kimimiz dostlarımızla.
Kimimiz ailemizle.
Kimimiz komşu ve akrabalarımızla.
Kimimiz dışarda sabaha kadar eğlenerek.
Kimi ülkeler tüm şehri süsleyerek

Benim için en güzel yıl ailem ile birlikte olmaktır, yeni yılda, aynı aylarda, geçmiş aylarda yaşadığım acı kayıplar, depremin, ihanetlerin, kırgınlıkların, hayal kırgınlıkların olmamasını, kötü zararı olan insanların hayatıma girmemesi, savaşların bitmesi, kimsenin aç kalmaması, çocukların, annelerin, kadınların, hayvanların ölmemesi, istismar edilmemesi, insanların kaybettiği insanlığın geri gelmesini diliyorum. Çünkü yeni yıl demek benim için yeni başlangıç, umut demek. Bir yandan da şu şeyi hiç sevmiyorum, herkes eğlenmek için kendini zorlarlar sabaha kadar alkol veya yasaklı madde içip sarhoş olurlar. Kim kiminle birlikte belli bile degil, sabah uyandıklarında kiminle birlikte olduklarını hatırlamıyorlar bile, restoranlar ya menüleri binlerce zam yapıyorlar, sevinçleri abartarak insanların gözüne sokmaları, 365 gün bitiyor diye böyle yılbaşı istemem ben, aile ile oturup veya tek başına da keyifli vakit geçirmek varken neden bunları yaparki insan.

Yeni yıl yaklaşırken, Bukowski özetlemiş aslında
"Nice mutlu yıllara demiyeceğim çünkü değişen bir şey yok.
Günler aynı, insanlar aynı,yalanlar aynı,dekorlar ve sahneler aynı kandırılanlar aynı.
Ve yine aynı olacak;sahte kahkahalar sıra dışı böğürmeler..."


365 sayfalık bir öykü daha başlıyor. Her güne bir sayfa sakla ve her sayfaya bir öykü sığdır. Adı mutluluk olsun, herkesle kahve icme, gökyüzünü herkesle izleme, yürüdüğün yolları herkesle yürüme, değerini bilmeyenleri 2023 te bırak. Nice güzel öyküler sizlerle olsun iyi gelsin yeni yıl.
Bu yıl farklı olsun, son üç, dört yıl gibi felaketler, acılar olmasin, umudumu hic bitmesin. En başta hepimiz için sağlık, mutluluk, huzur, umut, saygı, sevgi, insanlık diliyorum. Umarım bu yıl geçmiş yıllardan daha güzel olur, haksızlıklar, kırgınlıklar, saygısızlıklar, herkesin emeklerinin, hakkının karşılığını alsın. Daha gelişmiş, barışçıl, yardımsever, ekonomik krizin olmayıp başka ülkelere de örnek olacak bir ülke olmasını umut ediyorum. Önemli olan o yıl içinde yaptığımız hatalardan, yanlışlardan ders çıkarmaktır, tecrübe edinebilmektir ki yeni yılda yeni bir başlangıçta aynı şeyleri yapmamaktır şükür edebilmektir, insan olabilmektir.

Yeni yılda,
yeni başlangıçta öncelikle sağlık diliyorum, yeni bir felaketin olmamasını diliyorum, umutlarımızın bol olduğu, insanlığın bitmediği, savaşların olmadığı, mutluluk, huzur, başarı, umutlu dolu bir yıl diliyorum herkese.
Kaf Dağı, Sim, Hobby ve 9 diğerleri bunu beğendiler..
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 177 Yorumlar 13
Toplam Yorumlar 13

Yorumlar

Alt 31 Aralık 2023, 22:20   #2
FLâner
KinGStaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kalemine yüreğine sağlık. Herkese mutlu yıllar umarım yeni yıl hepimiz için sağlık huzur getirir

yeSa ve Hobby bunu beğendiler.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 31 Aralık 2023, 22:29   #3
Editör
Bade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cım emeklerine ve yüreğine sağlık hepimiz için güzel bir yıl olur inşallah

yeSa bunu beğendi.
________________

İnsanı eksilten kaybedişleri değil; zannedişleridir.....
 
Alt 31 Aralık 2023, 22:35   #4
Editör
iÇRe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@yeSa cığım emeğine yüreğine kalemine sağlık çok güzel olmuş çok haklısın bu yıl zarar veren ne varsa farkına varmak ve uzaklaşmak gerek.Farkındayız ki bize bizden başka kimse gerekmez.Sevinçlerimizde üzüntülerimiz de bizim yanımızda olan sadece ailemizdir.İnsanları çok tanımadan alınmış kararlarda dahi ailemiz bizi her koşulda yanımızda durur,diger yandan ise bazı insanlar diger insanların üzüntüsünden besleniyor oluşu aslında kendilerinin bir bataklıkta olduklarını farketmeden başka insanların hayatlarına müdahale etmek gibi,kendinin ne olduğunu farketmeden insanlardan acaba ne koparabilirimlerle yaşayan insanlardan uzak olan bir dünya olur inşâallah.Rabbim ıslah etsin kendi dertleri haddi hesabı olmayan insanlar kendilerini düzeltmelerini tavsiye ediyorum.Kusura bakma canım konu açılmışken uzun uzadıya yazdım boşuna birşeyler yazılmıyor ders çıkarmak gerek.Umarım birşeyler anlatabiliyoruzdur.Bu dünya gelip geçici tıpkı 2023 gelip gittiği gibi,ahiri düşünen yok.Hayırlısı olsun 2024 de hakkımızda en güzel ne varsa Rabbim en güzel yaşamayı bizlere nasip etsin.
Kalemin dâim olsun,yüreğinden 😘🥰💐

yeSa bunu beğendi.
 
Alt 01 Ocak 2024, 11:31   #5
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kalemine yüreğine sağlık cnm

yeSa bunu beğendi.
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...




H u z u r . . .
 
Alt 01 Ocak 2024, 11:54   #6
Standart

Çok güzel bir anlatım olmuş kalemin kavi olsun canım 💞

Tebrik ederim başarılar daim olsun

yeSa bunu beğendi.
________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 
Alt 01 Ocak 2024, 12:03   #7
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

2023 sana ne kazandırdı deseler "Melek" derim, bundan daha güzel bir kazanç olamazdı. Yılımı Güzelleştiren Meleğim...🩷

yeSa bunu beğendi.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 
Alt 01 Ocak 2024, 12:27   #8
Carpediem
Hobby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kalemine emegine gonlune yuregine saglik

yeSa bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 01 Ocak 2024, 13:14   #9
👑
Minyonita - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

kaleminize sağlık

yeSa bunu beğendi.
 
Alt 02 Ocak 2024, 07:46   #10
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

olmayıp başka ülkelere de örnek olacak bir ülke olmasını umut ediyorum. Önemli olan o yıl içinde yaptığımız hatalardan, yanlışlardan ders çıkarmaktır, tecrübe edinebilmektir ki yeni yılda yeni bir başlangıçta aynı şeyleri yapmamaktır şükür edebilmektir, insan olabilmektir.

Ne kadar doğru sözlere tercüme olmuş yüreğin. Güzel yüreğine kalemine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

yeSa ve [C}e{Y] bunu beğendiler.
________________

~ E & B ~
 


Bu Makaleyi Görüntüleyen Şu Anda Aktif Kullanıcılar : 1 (0 Kayıtlı Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:49.