IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Mart 2022, 00:00   #1
Kayıtlı Üye
Efrasiyab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kırmızı Oda Dizisi ‘Hırsızlık’ Davası ile Gündeme Geldi



Kırmızı Oda dizisi final yapmış olmasına rağmen hırsızlık iddiası ile yeniden gündem oldu. TV8’de yayınlanan ve 61. bölümde final yapan dizinin İranlı yazarın kitabından izinsiz alıntı yaptığı öne sürüldü.

İlk olarak Eylül 2020’de yayınlanmaya başlayan ve toplamda 2 sezon boyunca TV8’de yayınlanan Kırmızı Oda dizisinin yapımcılığını Onur Güvenatam, senaryosunu ise Deniz Gürlek ile Melek Seven üstleniyordu. Psikolojik dram türündeki yapım Gülseren Budayıcıoğlu’nun 2004 yılında çıkan Madalyonun İçi adlı kitabından uyarlanmıştı. Başrolünde Binnur Kaya’nın yer aldığı ve bir psikologu canlandırığı yapım aynı zamanda birçok ünlü oyuncuyu da farklı hikâyeler doğrultusunda konuk etti. Aralarında Meriç Aral, Tülin Özen, Burak Sevinç, Erkan Petekkaya, Gökhan Özoğuz ve Merve Dizdar gibi isimlerin de yer aldığı bir oyuncu kadrosu, dizinin yayın süreci boyunca katkıda bulundular.

Daha önce de meslek etiği tartışmaları ile gündeme gelen Kırmızı Oda dizisi, şimdi de hırsızlık iddiaları ile gündemde. İranlı yazar Shahzade N. İgual, dizinin 35. bölümden itibaren yayınlanan İranlı Mitra’nın 8 bölümlük hikâyesinin kendi hayat hikayesini anlattığı Tahran’ın Kırmızı Sirenleri adlı kitabından alındığını öne sürdü.

TV100’den Birsen Altuntaş’ın yaptığı habere göre İranlı yazar Shahzade N. İgual (Nilecem Elham Eftekhariniasr İgual) avukatı Şeyda Yıldırım vasıtasıyla İstanbul Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Yazar, dilimize ilk olarak 2017 yılında Mona Kitap tarafından kazandırılan Tahran’ın Kırmızı Sirenleri adlı kitabından alındığını öne sürüldüğü bölümler için diziye ve yapımcılarına dava açtı.


Kırmızı Oda Dizisi Yapımcıları Henüz Bir Cevap Vermedi



İranlı yazar OGM Prodüksiyon ve Medya Hizmetleri A.Ş ve tv8’e açtığı dava kapsamında öncelikle dizinin 35-36-37-38-39-40-41-42. bölümlerin yurt içi ve yurt dışında yayınlanmasının, televizyon, dijital, basın, açık hava, sinema, satış noktası, basılı tanıtım malzemeleri, radyo, internet kanalları, sosyal medya ve diğer elektronik iletişim araçlarında kullanılmasının durdurulması talep etti. Ayıca 100 bin TL’lik maddi bir tazminat talep etti. Davanın olumlu sonuçlanması halinde maddi tazminatın ihlal tarihinden başlayarak işleyecek ticari avans faiziyle birlikte davalılardan tahsil edilmesinin önü açılacak.

61. olan final bölümü 18 Şubat 2022 Cuma günü yayınlanan dizinin yapımcıları ve senaristleri ise konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklamada bulunmadılar.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

sei dolorosamente bella
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:57.