IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By İpek

 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Nisan 2022, 15:55   #1
Ircforumuicon (1) Ramaz'an Pide besin değerleri... Pide kaç kalori - zararlı mı?

Ramaz'an Pide besin değerleri... Pide kaç kalori - zararlı mı?


Ramazan Pidesi Kaç Kalori?

Ramazan pidesi lezzetiyle birlikte sofralarımızın baş tacı olsa bile kilo aldırma konusunda da bir hayli iddialı. Bu durumda en önemli unsur ise pideyi ne kadar büyüklükte yediğinizdir. 1 tam ramazan pidesi yaklaşık 16-18 dilim ekmeğe denk geliyor.Günde 2-3 dilimden fazlasını tüketmediğimiz ekmeği ramazan ayında pideyle birlikte tüketmeye başlamamalısınız. Kilo vereceğinizi düşündüğünüz bu ay size yediğiniz 1 pideyle birlikte daha çok kilo aldırabilir.



Onlarca çeşidi bulunan pide, sade yapıldığında ekmek gibi tüketilebilmektedir.
Pidenin üzerine et, peynir ve sebze koyulması, bambaşka bir lezzet ile tanıştırmaktadır. Sade pideler, özellikle Ramazan ayının vazgeçilmezlerindendir. Peki, Pide kaç kalori? Pide diyet yaparken yenir mi?
Pidenin üzerine et, peynir ve sebze koyulması, bambaşka bir lezzet ile tanıştırmaktadır. Sade pideler, özellikle Ramazan ayının vazgeçilmezlerindendir. Günlük yaşamda pide çok sık tüketilmekle birlikte her fırında pide bulmak mümkündür. Türkiye'nin birçok şehrinde meşhur pideciler vardır..

Pide besin değerleri

Pidenin içeriğinde bolca karbonhidrat ve yağ bulunmaktadır. Özellikle karbonhidrat bakımından son derece zengindir. Doyurucu özelliği ile dikkat çeken pide, günün her saatinde severek tüketilmektedir. Pide tüketirken temelde bir hamur işi olduğu unutulmamalı ve aşırı tüketiminden uzak kalınmalıdır. Lezzet avcıları kıymalı pideyi çok sevmekte ve bol tereyağı ile servis edilmesini istemektedir.




Pide kaç kalori?




1 porsiyon pide 350 kaloridir. Sade pide yerine kıymalı veya peynirli gibi pidelerin tercih edilmesi, kalori miktarını yükseltmektedir. Farklı boyutlarda ve şekillerde hazırlanan pideler, sofralarda yerini almaktadır. Yöreden yöreye pide tarifleri değişse de genel olarak pidedeki kalori miktarı son derece yüksektir. Pideyi seven ama kilo almak istemeyenler, ıspanaklı gibi sebzeli bir şekilde yapılanları tercih etmelidir.

Farklı fide çeşitleri nelerdir?

Harika bir lezzet olan pide, her türlü malzemeye uyum sağlamaktadır. Ana yemeklerin önüne geçerek sofraların yıldızı olan pide, birçok çeşide sahiptir. Hamur ile kıyma buluşturularak kıymalı pide yapılırken, her hali sevilen yumurta da pideye renk katmaktadır. Peynirli, pastırmalı, kavurmalı ve mantarlı çok sevilmektedir.



Alıntı
KriminaL bunu beğendi.
________________

 
Alt 13 Nisan 2022, 16:01   #2
S4S
AdanaDemirSpor
S4S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kuvarmalı Pide Yapan Olsada Yesek

________________


Sen Yeter Ki Çocuk Gibi Davran Gönlümde Salıncağın Hazır Bebeğim ~

#ads
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:47.