IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Yemek Tarifleri (https://www.ircforumu.org/yemek-tarifleri/)
-   -   BarbunYa Tarifi (https://www.ircforumu.org/yemek-tarifleri/38781-barbunya-tarifi.html)

Jayus 28 Şubat 2022 21:10

BarbunYa Tarifi
 
Barbunya Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

1 kilogram taze barbunya
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet büyük boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy domates
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

1/4 demet maydanoz
1 adet taze sıkılmış limon suyu (arzuya göre)

Barbunya Tarifinin Püf Noktası

Direkt olarak haşlamadan pişirebileceğiniz taze barbunyayı kısa bir süre haşlamanız lezzetini daha da arttıracaktır.Kuru barbunya kullanmayı tercih edecekseniz; bir gece önceden suda bekletip süzdüğünüz barbunya tanelerini duru suda haşlayın. Sonrasında zeytinyağlı hazırlığında kullanın.

Barbunya Tarifinin Pişirme Önerisi

Pişirme işleminde düdüklü tencere kullanmayı tercih ederseniz daha kısa sürede barbunya pişirebilirsiniz.

Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız 1 kilogram barbunyayı üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın.

1/2 çay bardağı zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın.

1 adet rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Küp doğranmış 1 adet patates ve 2 adet havucu da ekleyin ve ardından renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin.

Haşlanmış barbunyaları da tencereye ilave ettikten sonra 2 adet rendelenmiş domates ve 1'er tatlı kaşığı tuz ve toz şeker katıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısısına gelene kadar dinlendirin.

Son olarak servis kabına aktardığınız barbunyayı; , incecik kıyılmış maydanoz eşliğinde ılık ya da soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.