14 Şubat 2024, 19:26
|
#1
|
|
Sahanda Peynirli Ispanaklı Yumurta Tarifi
Proteini & sebzesi bir arada olan sağlıklı ve leziz peynirli ıspanaklı yumurtayı sahur veya iftar sofraları için kısa sürede hazırlayabilirsiniz... Müjgan Yurtseven'in tarifi!
Servis: 2 - 3 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 10 - 12 adet kurutulmuş domates
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
*Ispanağı yıkayıp incecik doğrayın ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ile tavaya alın, açık ateşte renklerinin yeşil kalmasına dikkat ederek kısa süre soteleyip ocağı kapatın. Kurutulmuş domates, frenk soğanı ve kapya biberi incecik doğrayıp ıspanaklara ekleyin, en son peynirleri ilave ederek karıştırın.
*20 cm çapındaki sahana bir yemek kaşığı zeytinyağı sürün, ıspanaklı karışımı sahana aktarın. Kaşığın tersiyle yumurtaları alacak boyutta oyuklar yapın ve ortalarına yumurtaları kırın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yumurtaların akları pişene kadar yaklaşık 15 dakika fırınlayın. Üzerine karabiber serperek sıcak olarak servis edin.
Kısa notlar;
*Elinizde frenk soğanı yoksa taze soğanın ince dallarından kullanabilirsiniz.
*Yumurta akları pişene kadar fırın yerine ocakta da yapılabilir.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...
________________
"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
|
|
|