Nohutlu Karalahana
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 soğan 250 g kuşbaşı tavuk eti 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı Hindistan cevizi sütü 1 çay kaşığı safran 1 çay bardağı sıcak su 1 demet karalahana Tuz Karabiber Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Nasıl Yapılır; Tereyağını eritip unu kavurun. Piyazlık doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğanlar yumuşamaya başlayınca kuşbaşı tavuk etini ekleyip tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış nohut, Hindistan cevizi sütü, safran ve suyu ilave edip sotelemeye devam edin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp ince doğradığınız karalahanayı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karalahana yumuşayana kadar yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip kırmızı pul biberi ekleyip hafif kızdırın. Biberli yağı yemeğin üzerine gezdirip sıcak servis yapın. |
Yapta yiyelim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ama ellerini yıka !
|
Alıntı:
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:06. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.