Şipşak kuşkonmaz turşusu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Şipşak kuşkonmaz turşusu tarifi için malzemeler 1 demet kuşkonmaz (Temizlenmiş) 2 su bardağı elma sirkesi 2 tatlı kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı yenibahar 1 tarçın çubuğu 1 limon (Dilimlenmiş) 3 diş sarımsak (İri doğranmış) 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı Şipşak kuşkonmaz turşusu Nasıl Yapılır * Kuşkonmazları temizledikten sonra soğuk suda 1 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içinde 1 dakika haşlayıp çıkarın. En son olarak da buzlu suyun içine aktarıp 1 dakika bekletin. Süzüp daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin. * Elma sirkesini, kaya tuzunu, pul biberi, yenibaharı ve tarçın çubuğunu tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. * Kuşkonmazları yüksek bir kavanoza dik olacak şekilde yanyana yerleştirin. Kaynattığınız sirkeli karışımı dökün. Aralara da dilimlenmiş limonu, sarımsak parçalarını yerleştirin. En son zeytinyağını dökün. Kavanozun kapağını kapatın. 3 saat sonra sirkeli kuşkonmazınız hazır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:27. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.