IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Ecem12

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2022, 13:18   #1
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sade Yaşama Geçmek İçin Uygulanması Gereken Adımlar


Sade Yaşama Geçmek İçin Uygulanması Gereken Adımlar

Sade yaşam ya da son zamanlarda popüler hale gelen adıyla minimal yaşam; ihtiyaç fazlası olan her şeyi hayatınızdan çıkararak gerçekten değerli bulduğunuz şeylere öncelik vermek, onlara hayatınızda yer ve zaman açmak anlamına geliyor.

“Az çoktur” sloganı ile geniş kitlelerin ilgisini çeken minimalist yaşam; evinizdeki, sosyal çevrenizdeki, zihninizdeki yüklerden arınıp düşüncelerinize, duygularınıza, sevdiklerinize, gerçek ilgi alanlarınıza yer ve zaman ayırarak daha sade, huzurlu bir yaşama adım atmanızı sağlıyor. Peki minimal yaşama geçiş için neler yapabilirsiniz? Hep birlikte 5 temel adıma göz atalım…

Minimal yaşama geçiş için neler yapabilirsiniz?



1.Evinizdeki fazlalıklardan kurtulun


Eşyanız ne kadar çok olursa; onların düzenlenmesi, temizliği, bakımı için o kadar çok yer, zaman ve para ayırmanız gerekiyor. Size tavsiyemiz, hiç üşenmeden tüm eşyalarınızı tek tek elden geçirerek; artık işinizi görmeyen, sizi mutlu etmeyen ne varsa onlardan kurtulmanız olacaktır. Sizin işinize yaramayan, mutlaka bir başkasının işine yarıyordur. Yıkanıp ütülendiğinde, onarıldığında bir başkasına verilecek durumda olanları verip diğerlerini çöpe atmakla başlayabilir; eviniz sadeleştikçe zihninizin de nasıl sakinleştiğine şahit olabilirsiniz.

2.Alışveriş alışkanlıklarınızı değiştirin

Evinizdeki fazlalıklardan kurtulduktan sonra, sıra geldi yeni alacaklarınıza… Bunca zahmetle evinizi sadeleştirmişken ve bu sadeliğin getirdiği kolaylığı, huzuru yaşamışken yeniden eski halinize dönmek istemeyeceğinize eminiz. O halde yeni alışverişlerinizin öncesinde bir ihtiyaç listesi yapmak ve bu listeye sadık kalmak çok işinize yarayacaktır. Beğendiğiniz bir şey gördüğünüzde kendinize, “ona gerçekten ihtiyacınızın olup olmadığını sormak” da etkili bir yöntemdir. Zaman içinde, ihtiyacınız kadar tüketmek alışkanlık haline gelecektir. Böylece hem gerçekten ihtiyacınız olan eşyalar için evinizde daha çok yer kalacak hem de onlara ayıracağınız parayı biriktirdiğinizde hayallerinizi gerçekleştirme imkanınız olacaktır.

İhtiyacınız kadar tüketme alışkanlığını sadece eşyalar konusunda değil, yiyecek-içecek konusunda da uygulamalısınız. Beslenme alışkanlıklarınızda da minimalist davranıp, abur cubur ile beslenmek yerine daha az ama kaliteli beslendiğinizde kendinizi nasıl hafiflemiş hissedeceğinizi tahmin etmeniz zor olmasa gerek…

3.Sosyal yaşamınızı sadeleştirin

Minimalist yaşam için sosyal yaşamda sadelik de önem taşıyor. Sırf moda olduğu ya da sevdiklerinize “hayır” diyemediğiniz için katıldığınız etkinliklerden, üye olup uzun zamandır içinde yer almadığınız gruplardan, kullanmadığınız sosyal medya hesaplarından, sosyal medya hesaplarınızda bulunan ama hiç görüşmediğiniz arkadaşlarınızdan, başkaları takip ediyor diye takip ettiğiniz dizilerden; kısacası sosyal hayatınızda sizi mutlu etmek yerine size yük olarak hissettiren her şeyden kurtulmanız; hayatınızı kendi istediğiniz şekilde yaşamanızı, kendinize ve sevdiklerinize daha kaliteli zaman ayırmanızı ve özgürlüğünüze kavuşmanızı sağlayacaktır.

4.Gereksiz zaman harcadığınız şeyleri gözden geçirin

Zaman size yeterli gelmiyorsa, birtakım şeylere gereğinden fazla zaman harcıyor olabilirsiniz. Bunların neler olduğunu tespit edin ve bir düzenleme yaparak bu konudaki fazlalıkları hayatınızdan çıkarın. Vakit ayırmaktan daha çok keyif alacağınız şeylere yönelin, önceliklerinize zaman kalmasını sağlayın.

5.Dilinizi sadeleştirin

Karmaşık bir dil kullanmaktan, sürekli şikayet etmekten, başkalarını suçlamaktan, dedikodu yapmaktan, her şeye bağırmaktan, sırf konuşmuş olmak için konuşmaktan arındığınızda kendinizi çok daha iyi ifade edebildiğinizi, daha iyi anlaşıldığınızı, bunlarla harcadığınız vaktinizi daha verimli kullandığınızı, çok daha huzurlu ve dinlenmiş hissedeceğinizi göreceksiniz.


Alıntı-
Vav bunu beğendi.
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 
Alt 08 Aralık 2022, 14:57   #2
Standart

Telefonu hayattan çıkarmak kafi

________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:13.