IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2022, 09:48   #1
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin İzlenmesi Gereken 10 Yol


Şu anda sürdürülebilir olmayan bir oranda kaynak tüketiyor, enerji kullanıyor ve atık üretiyoruz. Bu da hem günümüzdeki hem de gelecekteki insanlık ve doğa için korkutucu senaryoyu ortaya çıkarıyor. Bu noktada kurumlar ve grupların yanı sıra bireysel olarak insanlara da pek çok iş düşüyor. Yaşam tarzınızda bazı küçük değişiklikler yaparak karbon ayak izinizi azaltabilir ve herkesin ortak sorunu olan bu global krizin çözülmesine yardımcı olabilirsiniz.

Doğayı ve dünyayı korurken sürdürülebilir bir yaşam için izlemeniz gereken yolları sizler için derledik.

Alışveriş yaparken iki kez düşünün
"Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür" eski bir slogan gibi gelebilir ancak bu ifade günümüzde oldukça önemlidir. Satın aldığımız her ürünün, onu oluşturmak için kullanılan malzemelerden, üretim sırasında yayılan kirliliğe kadar birçok alanı kapsayan oldukça büyük bir ekolojik ayak izi vardır. Bu yüzden satın almadan önce kendinize gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını sorun. Eğer mecbursanız minimum ambalaj ve nakliye kullanın.

Enerjiden tasarruf edin

Daha az enerji kullanarak karbon emisyonlarını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz. Bekleyen/uyku modunda olan cihazları kapatmak, kullanılmayan fişleri prizlerden çekmek, tasarruflu ampul kullanmak ve kurutucu kullanmak yerine çamaşırları asmak da dahil olmak üzere evde enerji tasarrufu yapmanın birçok yolu var.

Etiketleri okuyun
Kahveden meyveye, giysiden kozmetik ürünlerine kadar market ve alışveriş merkezlerindeki seçeneklerin sayısı bunaltıcı olabilir. Ancak aradığınız tüm ürünler için vahşi yaşam ve gezegen üzerindeki etkinizi en aza indirme konusunda çalışan şirketler bulunuyor. Tüm bu ürünleri birbirinden ayırt ederek en “doğa dostu” olanı seçmek için etiketleri okuyup ürünlerin sertifikalarını kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Su kullanımına dikkat ederek suyu her zaman koruyun
Şişelenmiş su satın almayı bırakın. Yaşadığınız bölgede mümkünse musluk suyu için. Ancak bunun mümkün olmadığı bir yerde yaşıyorsanız arıtıcı cihazlardan edinerek musluk suyunuzu filtreleyerek içmeye hazır hale getirebilirsiniz. Duşlarınızı daha kısa tutabilir, akan muslukları onarabilir ya da sifonunuzun içerisine pet şişe koyabilirsiniz.

Plastik kullanımını hayatınızdan çıkarın
Plastik doğada asla kaybolmaz ve bu da plastikleri hiç bitmeyen kirliliğin en başlıca sebeplerinden biri haline getirir. Birkaç basit adımda plastik atıklarınızı azaltmaya başlayabilirsiniz: Alışveriş yaparken yeniden kullanılabilir torbalar kullanın; tek kullanımlık su şişelerini, torbaları, pipetleri atın; eğer mümkünse plastikten yapılmış veya plastik ambalaja sahip ürünlerden kaçının; çevrimiçi alışverişlerinizi azaltın.

Araç kullanımı azaltıp daha çok yürüyün
Sürüş alışkanlıklarınızı değiştirmek, karbon ayak izinizi önemli ölçüde azaltabilir. Mümkün olduğunda yürüyün, bisiklete binin, paylaşımlı araç uygulamalarından yararlanın veya toplu taşıma araçlarını kullanın. Bunun yanı sıra daha az yolculuk yapmak için işlerinizi de birleştirebilirsiniz.

Daha az et tüketin
Et üretimi, iklim değişikliğine ve çevre ile su yollarının kirlenmesine en büyük katkı sağlayanlardan biridir. Daha az tüketerek et endüstrisinin Dünya üzerindeki etkisini azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.

Kağıt kullanımını bırakın
Kağıt israfını önlemek için mektupları e-postayla almayı seçin vebelgeleri yalnızca gerekli olduğunda yazdırın. Ayrıca mağazalardan makbuzunuzu yazdırmak yerine size e-postayla göndermelerini isteyebilirsiniz. Çalışırken not almayı sevenlerdenseniz bunun için pratik uygulamaları tercih edebilirsiniz.

Yemeğinizi ziyan etmeyin
Alışverişe çıkmadan önce bir liste yapın ve buna bağlı kalın. Tüketeceğinizden fazlasını almamaya dikkat edin. Eğer öğününüzde yemeğinizi bitiremediyseniz bunu atmak yerine tekrar tüketmek üzere buzdolabına kaldırın.

Kıyafetlerinizi dönüştürün

Artık size olmayan ya da giymek istemediğiniz bir kıyafete sahipseniz bunları atmak yerine bağışlayın. Aynı şekilde yeni kıyafetler alacağınız zaman ikinci el mağazalarına da göz atmayı unutmayın.


Alıntı-
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:05.