IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2021, 17:27   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kayınvalide ve gelin arasında doğru iletişim nasıl kurulur?

Kadın erkek ilişkilerindeki en önemli sorunlardan biri ailelerin ilişkiye dahil olma çabasıdır. Günümüzde boşanmaların sebebi, aile içindeki iletişim kopukluklarından kaynaklanmaktadır ve kayınvalide ile yaşanılan sorunlar ilk sırada yer almaktadır.



İlişkiler karşılıklı sevgi ve saygı içinde ilerlerken dış uyaranlar daima durumu etkileyebiliyor. Ülkemizde bu sorun kayınvalide problemi olarak kendini gösteriyor. Peki bu sorun hangi adımlarla çözülebilir?

SAYGIYI KORUYUN
Kayınvalideniz sevdiğiniz kişinin annesi olduğunu ve annelerin daima değerli olduğunu unutmayın. Bu nedenle daima saygıyı koruyun, sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız.

ÖN YARGIYI BIRAKIN
İnsanlar bazı kişilere karşı ön yargılı olabiliyor. Kayınvalide de bu kişilerin arasında yer alabiliyor. Karşılık beklemeden atacağınız olumlu bir adım ilişkinizi değiştirebilir ve daha iyiye götürebilir.

ÇÖZÜMCÜL YAKLAŞIN
İstenmeyen bazı durumlar sabrınızı taşırabilir, yaşadığınız olaylarda kendinizi üzerek sorunu daha da büyütebilirsiniz. Çözümcül yaklaşmak, doğru kelimeleri kullanarak kendini ifade etmek her ilişkiyi kurtardığı gibi bu durumu da çözebilir. Sakin olup sağlıklı düşünmek ve sonrasında olumlu hareket etmek sizi sorun yumağından kurtaracaktır.

İÇ İŞLERİNİZİ AYRI TUTUN

Bazı konular çekirdek aile içinde kalmalıdır. Sadece bilinmesi gereken şeyleri paylaşın ve hayatınıza müdahale edilmesini engelleyin. Tavsiye almanın manipüle edilmekten farklı olduğunu daima hatırlayın.

MESAFE KOYUN
Kişilerle sık görüşmek belli bir süre sonra aradaki çizgiyi kaldırabilir. Bunun sonucunda da istenmeyen durumlar yaşanabilir. Bu tarz sorunları yaşamamak için herkesin özel alanına saygı duyun ve kendi özel alanınızı da kendiniz belirleyin.


HEDİYE ALIN
Hediye almak herkesi mutlu eder. Seveceğini düşündüğünüz bir obje veya kıyafet sorunları düzeltmek için bir adım olabilir. İyi ilişkilerin karşılıklı pozitif yaklaşım ile ilerlediğini unutmayın.

KIYASLAMA YAPMAYIN
Herkesin karakterinin, yaşam tarzının, deneyimlerinin farklı olduğunu unutmayın. Dışarıdan güzel görünen her şeyin farklı bir boyutunun da olduğunu hatırlayın. Her ilişki kendi içinde farklı bir dinamiğe sahiptir ve özeldir.


EŞİNİZİ ELEŞTİRMEYİN
Kişilerin hayat görüşü, aile bağları veya idealleri sizinkinden farklı olabilir. Ortak paydada buluşulması ve karşılıklı adımların atılması ilişkileri yürütür. Sürekli eleştirilen, yargılanan bireyler günün sonunda agresif ve güvensiz olabilir. Bu nedenle eleştirmeden önce eşinizi anlamaya çalışın, belki size ihtiyacı vardır.



Alıntı
________________

 
Alt 04 Temmuz 2021, 19:29   #2
Dalımı incitenin Ağacını kökünden Sökerim...
EsrarLı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gelin kaynana arasinda damat adaletli olursa sorun olmaz annem annem diye tutturan damat annem diye tutturan gelin olursa o evde huzur olmaz

________________

 
Alt 05 Temmuz 2021, 00:36   #3
Standart

Kurulamaz abi. Kasmayın boşa. Sen kadının biricik oğlunu al, anasının değil senin sözünden çıkmasın, sonra doğru iletişim kurmaya çalış. Yer mi anadolu anası bee

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:01.