IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2021, 11:05   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 6 Koseli Yildiz Sembolu Ve Bilinmeyenleri

Gunumuzde yer alan bazi semboller, evrensel anlamlar tasimakla birlikte bu semboller insanlik tarihi boyunca cok uzun yillardan beri gunumuze ulasmayi basarmislardir.



Iletisim acisindan bakildiginda dili olmayan ama oldukca fazla anlam ifade edebilme ozelligine sahip bu ozel semboller, ayni zamanda ozellikleri itibariyle de insanlarda oldukca merak uyandiran bir konudur. Tum bu ozelliklere sahip evrensel anlam tasiyan semboller arasinda yer alan ve dunya capinda en bilinir sembollerden birisi olan sembol ise iki eskenar ucgenin ic ice girmesiyle olusan 6 koseli yildiz semboludur. Bu yildizin diger adi ise Hexagramdir.

6 koseli yildiz sembolu goruldugu zaman, zihinlerde akillara ilk olarak Israil ve Yahudilik kavramlari gelmektedir. Bundaki neden ise, bu sembolun Israil bayraginda yer almasidir. Bu nedenle 6 koseli yildiz sembolu Israil Devleti ve Yahudilik diniyle ozdeslestirilmis bir sembol haline gelmistir.

Toplum acisindan bu sembol bu sekilde degerlendirilmektedir. Fakat bu sembol cok daha karmasIk ve esrarengiz ozellikler tasir. Bu nedenle bu degerlendirme oldukca eksIk kalir. Cunku, gunumuzde Israil Devleti’nin bayraginda bulunan bu sembol, Osmanli Devleti zamaninda bircok sanat eserlerinde kullanilirken, camilerde dahi bu sembol kullanilmistir. Cunku bu sembol, Islamiyet dininde oldukca onemli ve degerli semboldur. 6 koseli yildiz sembolu, Islamiyet dininde Hz.Suleyman’in muhru anlamina gelmektedir. Bu nedenle bu sembole eski Turk Devletlerinde ve de Osmanli Devletinde oldukca deger verilerek eski zamanlarda padisahlarin kiyafetlerinde dahi bu sembol kullanilmis bulunmaktadir.3552_yil4

Islamiyet dininde Muhr-u Suleyman yani Suleyman’in muhru olan bu sembol, Hz.Suleyman’in yuzugundeki semboldur. Bu sembol Hz. Suleyman’in yuzugunun ust kismina yer alarak bu peygamber bu yuzuk sayesinde tarihte dunyaya hukmetmistir. Huhr-u Suleyman, Allah’in CELAL ve CEMAL sifatlari anlamina da gelmektedir. Ayni zamanda Hz.Suleyman’in bu yuzuk sayesinde hayvanlarla konustugu da soylenmektedir.

Gunumuzde sadece Israil Devleti ve de Yahudilik diniyle ozdeslestirilmis olan bu sembol, ayni zamanda eski Turk Devletlerinin bayraklarinda ve sancaklarinda da yer almis durumdadir. Buna ise verilebilecek en iyi orneklerden birisi, Karamanoglu Beyliginin bayragidir. Bu beyligin bayraginda 6 koseli yildiz sembolu yer almistir. Karamanoglu Beyligi ise, Anadolu’da yasamis olan bir Turk Devletidir ve 13. Yuzyilda Anadolu’nun en guclu devleti olarak gosterilmektedir. Bunun disinda Teke Beyliginin Sancaginda da bu sembol kullanilmistir. Bu beylik Akdeniz bolgesinde hukum surmus ve sembolde her kosenin uzerine bir hilal koyularak Islam boylari ve dini simgelenmistir. Candaroglu beyliginin sancaginda da bu sembol kullanilmis durumdadir.



Tarihteki kullanimina bakildiginda oldukca eski bir tarihi olan bu sembol, Islam dininde onemli bir sembol olarak gorulmus ve bazi sancaklarda da bu sembole Islamiyet’de cok onemli yeri olan 4 Halife’nin isimleri bile yazilmistir. Sembolun neden Israil bayraginin sembolu haline geldigine bakildiginda ise, bunun nedeni Eski Hazar boylaridir. Bilindigi uzere dunya uzerinde yer alan dunya uzerindeki Musevilerin cogunun kokeni Musevi Hazar Turk’lerinden gelmektedir. Bu sembolun Israil bayraginda neden mavi renkte olduguna bakildiginda ise, eskiden yasamis olan Turk boylarinin hemen hemen hepsinde mavi rengin Tanri’yi isaret etmedir.

Gunumuzde iki ucgenin bir araya gecmesiyle alti koseli yildiz sembolu, Muhr-u Suleymandir ve de Osmanli Doneminden kalma cogu camide de motif olarak kullanilmistir.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:33.